Έλενα Αθανασοπούλου για Κώστα Κωστόπουλο: «Δεν τόλμησε ποτέ να με πλησιάσει, δεν ανταλλάξαμε μηνύματα»

Έλενα Αθανασοπούλου

«Έχω βαθιά πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που κατέφυγα σε αυτήν», λέει η Έλενα Αθανασοπούλου.

Στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» βγήκε σήμερα η Έλενα Αθανασοπούλου, δύο μέρες μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με την οποία ο πρώην σκηνοθέτης του Σασμού, Κώστας Κωστόπουλος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Στην αρχή ξεκίνησα με ένα μάρτυρα, όταν εκείνος βγήκε και δήλωσε ότι παραιτείται άρχισαν κάποια πρόσωπα να μου μιλάνε και να μου ανοίγονται και θέλησαν να με υποστηρίξουν. Οπότε, μαζί με τη βοήθεια του δικηγόρου μου πήραμε τις καταθέσεις τους και τους έχω σαν μάρτυρες. Επίσης, κάποια άλλα πρόσωπα, ενημερώθηκα εγώ ότι έχουν μια άσχημη συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο. Προσπάθησα να βρω αυτά τα πρόσωπα, ώστε να μου διηγηθούν τις περιπτώσεις τους. Κι έτσι κάποιοι άνθρωποι με βρήκαν, άλλους τους βρήκα εγώ. Απλά θέλω να σας πω ότι ξεκίνησα με έναν μάρτυρα, με τη δική μου κατηγορία και στη συνέχει εμφανίστηκαν κι άλλοι μάρτυρες που είναι υπέρ μου», είπε αρχικά η Έλενα Αθανασοπούλου.

Η Έλενα Αθανασοπούλου είπε στη συνέχεια: «Διαψεύδω ότι είχαμε περιστασιακή σχέση και αν ανατρέξετε και στις αρχικές του δηλώσεις, ο ίδιος έλεγε ότι δεν γνωριζόμαστε περαιτέρω. Ο ίδιος δεν τόλμησε ποτέ να με πλησιάσει, δεν είχαμε ποτέ μεταξύ μας ανταλλάξει μηνύματα. Απλά, άνθρωποι από το δικό του περιβάλλον προσπάθησαν να με προσεγγίσουν. Και για να κάνω πίσω και για πολλά άλλα που γνωρίζει ο δικηγόρος μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα ερχόμουν σε εξωδικαστική συμφωνία μαζί του».

Για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, η Έλενα Αθανασοπούλου απάντησε: «Έχω βαθιά πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που κατέφυγα  σε αυτήν. Δεν απογοητεύτηκα γι’ αυτό που έπραξε, θεωρώ ότι είναι το σωστό. Άλλωστε, είναι ένας πολύ σοβαρός όρος. Δεν είναι εύκολο να σε κόβουν από τις δραστηριότητες που έχεις μάθει τόσα χρόνια».