Έλενα Ακρίτα: Ο Λαζόπουλος, το συμβόλαιο της Μενεγάκη και η ατάκα για την επιστροφή της Ρούλας και την ηλικία!

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που έχει το μάτι του στην τσέπη των παρουσιαστών οτι...»

Για τα πρόσωπα της τηλεόρασης αλλά και της επικαιρότητας ρωτήθηκε στην συνέντευξη της στην εφημερίδα Real η Έλενα Ακρίτα, η οποία μίλησε για όλα στον Βασίλη Μπουζιώτη. Τι λέει για τον Λάκη Λαζόπουλο, την Ελένη Μενεγάκη αλλά και την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά;

Δέχτηκε πολλά πυρά ο Λαζόπουλος με αυτό που είπε για τον Σόιμπλε.

Ούτε υμνητής του θα γίνω, ούτε υβριστής του. Είχα γράψει για αυτόν στα «Νέα» για το γεγονός ότι άφηνε τον Κώστα Καραμανλή στο απυρόβλητο στις ευθύνες της καταστροφής μαζί με τον Παπανδρέου και έγραψα ξανά παραμονή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία με τα εσωκομματικά γιατί πίστεψα πως προσπάθησε να χειραγωγήσει το κοινό. Μέχρι εκεί και μη παρέκει. Εγώ όταν βλέπω ανθρώπους να παίρνουν ένα καρφί και ένα σφυρί και να κοπανάνε κάποιον, δεν πάω με το δικό μου καρφί. Σέβομαι πάρα πολύ όλα όσα έχει δώσει ο Λάκης, δεν είναι φίλος μου και νομίζω ότι δεν συμπαθούμε καν ο ένας τον άλλο, αλλά ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει σπουδαία πράγματα στον γραπτό λόγο: κάποια από αυτά τα έχω ζηλέψει, πρέπει να σου πω, και ανήκω στη γενιά που θυμάται ουρές στο θέατρο «Λαμπέτη», με τον Λάκη να λάμπει… Εάν τώρα, έχει ακολουθήσει μια καθαρά πολιτική διαδρομή και κρίνεται για αυτό, θα στο ξαναπώ ότι δεν θα γίνω ούτε υμνητής του, ούτε υβριστής του.

Ενώ… βουλιάζει η τηλεόραση, η Ελένη Μενεγάκη υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια.
Δεν το υπέγραψε μόνη της με τον εαυτό της η Ελένη το συμβόλαιο αυτό! Με κάποιον το υπέγραψε… Για να της το υπογράφουν, πάει να πει ότι ξέρουν καλά πως η γυναίκα αυτή τους είναι πολύτιμη, τους κάνει νούμερα και έχουν μια πετυχημένη ζώνη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που έχει το μάτι του στην τσέπη των παρουσιαστών, είτε η Μενεγάκη, είτε εγώ στο παρελθόν, ότι τα λεφτά που παίρνουν – παίρναμε – δεν συγκρίνονται με τα κέρδη που έχει ένα κανάλι. Αν κάποιος πληρώνει αδρά την Ελένη Μενεγάκη, βγάζει 50 φορές πάνω τα λεφτά που της δίνει, άρα γιατί να εστιάσω σε εκείνη; Για εμένα αν έχει βγάλει δυο σταρ η ελληνική τηλεόραση σε διαφορετικό τομέα, είναι στον δημοσιογραφικό ο Νίκος Χατζηνικολάου και στον ψυχαγωγικό η Ελένη Μενεγάκη. Δυο έβγαλε η ιδιωτική τηλεόραση κακά τα ψέματα! Γιατί να μην τα πάρει λοιπόν, η Ελένη; Από εσένα τα παίρνει ή από εμένα;

Επιστρέφει η Ρούλα Κορομηλα με το «Bravo».
Θα ξανακάνει σόου; Το Bravo; Δεν το ήξερα ότι θα επιστρέψει με αυτό… Να σου πω κάτι; Αν μου το ρωτούσες αυτό πριν δυο τρία χρόνια μπορεί να ήμουν πολύ επικριτική. Το πρώτο που μου έρχεται τώρα είναι το «μήπως ένας άνθρωπος για να γυρίσει σ' αυτή τη φάση της ζωής του συντρέχουν ή οικονομικού λόγοι ή ψυχολογικοί ή και τα δυο μαζί;» Εάν γυρίζει γιατί χρειάζεται τα χρήματα ή εάν γυρίζει γιατί χρειάζεται τη δημοσιότητα, καλή της επιτυχία, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Φτάνει να έχουμε όλοι συναίσθηση της όποιας ηλικίας – αν το κάνει με την αξιοπρέπεια της πείρας και της γοητείας που μπορεί να έχει στην ηλικία της, θα το κάνει πολύ καλά. Αλλά δεν μπορούμε να εξαπατήσουμε κάποιον στο θέμα της ηλικίας μας, είναι καταγεγραμμένη καλώς ή κακώς.

Θα έκανες ξανά τηλεόραση, Έλενα; Θα ήθελες να ανάψεις ξανά «Φώτα πορείας» ας πούμε; Η εκπομπή αυτή σου άρεσε πάρα πολύ…
Δεν θα ήθελα να κάνω ξανά «Φώτα πορείας»! Κάλεσα αυτούς που ήθελα – έκλεισε ο κύκλος. Θα ήθελα να κάνω μια δημοσιογραφική εκπομπή.