Έλενα Ακρίτα για Χρυσή Αυγή: «Συκοφαντείτε και κάτι μένει»!

Δείτε όσα έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας...

Ήταν το 2013 όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με ερώτησή του στη Βουλή, ζήτησε να ενημερωθεί αν η Έλενα Ακρίτα εξακολουθεί να λαμβάνει σύνταξη από τον πατέρα της, Λουκή Ακρίτα, αν και είναι παντρεμένη. Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Χρήστο Σταϊκούρα η καταβολή της σύνταξης αυτής έχει ανασταλεί από το 2010, λόγω του νόμου που εισήγαγε εισοδηματικά κριτήρια στην καταβολή σύνταξης άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων.

Πριν από λίγο, η Έλενα Ακρίτα επανέφερε το θέμα μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook, γράφοντας:

«Απέσυρε την…επερώτηση νύχτα ο χρυσαυγίτης υπόδικος βουλευτής Χρ. Παππάς – όταν κατάλαβε τη γκάφα του. Όμως, οι χρυσαυγίτες συνεχίζουν το ρητό «συκοφαντείτε και κάτι μένει». Η γιαγιά μου έλεγε «όταν πιάνεις τη λάσπη με τα γάντια, δεν λερώνεται η λάσπη – τα γάντια λερώνονται!’.

Πάμε πάλι:
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα εάν μου καταβάλλεται ακόμα η σύνταξη προς τιμήν του πατέρα μου Λουκή Ακρίτα. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δεν μου καταβάλλεται καμία σύνταξη εδώ και χρόνια. Αναλυτικά, το κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών το αναρτώ εδώ.
Η δική μου απάντηση σε σας (και σε κανέναν άλλον) είναι:
1. Τη σύνταξη αυτή την σταμάτησε η χούντα και δεν καταβαλλόταν επί 7 χρόνια.
2. Παρ’ όλο που, ως παντρεμένη, είχα νόμιμο δικαίωμα στο ¼ της σύνταξης, ποτέ δεν εισέπραξα αυτά τα χρήματα όσο διαρκέσανε οι δυο γάμοι μου (σύνολο 12 χρόνια). Κι αυτό το έπραττα, με βάση το προσωπικό μου αξιακό σύστημα.
3. Με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, έκρινα σωστό να μην προχωρήσω σε διαδικασίες που θα μου επέτρεπαν τη συνέχιση της καταβολής της – σε χρόνια τόσο δύσκολα για τον τόπο μας. Τέλος, τονίζω ότι η σύνταξη ήταν απολύτως νόμιμη και αυτό προκύπτει από όλα τα σχετικά έγγραφα.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ»!