Ελευθέριος Βενιζέλος: Η στιγμή που ελέγχονται οι επιβάτες της Emirates

Emirates

Η πτήση ΕΚ209 επέστρεψε εκτάκτως στην Αθήνα μετά από συναγερμό για ύποπτο επιβάτη

Εκτάκτως στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε απόψε λίγο πριν τις 22:00 η πτήση ΕΚ209 της Emirates, μετά από συναγερμό που σήμανε από τη CIA για επιβάτη «ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια». Το αεροσκάφος, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη και στο οποίο επέβαιναν 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 21:56.

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 θα διανυκτερεύσουν απόψε σε ξενοδοχείο και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής (11.11.2022) θα αναχωρήσουν για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμα του για λόγους ασφαλείας.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter μέσα από το αεροσκάφος της Emirates, καταγράφουν τη στιγμή που το εκκενώνουν οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα, όπου η πτήση είχε ανταπόκριση, ενώ όσοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντουμπάι, έπρεπε να παραμείνουν και να περάσουν τον έλεγχο των αρχών.

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας.  Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή στα μαχητικά να απογειωθούν.

Πηγή: newsit.gr