Ελευθερία Ελευθερίου: «Ταρακουνήθηκα όταν κατάλαβα πως ήμουν αυτοκαταστροφική»

«Δεν ήταν νευρική ανορεξία, έμοιαζε... Δεν μπορούσα να...»

Για τα διατροφικά προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν, η Ελευθερία Ελευθερίου έχει μιλήσει ανοιχτά. Αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο, η τραγουδίστρια δήλωσε στο περιοδικό YOU και στον Ανδρέα Θεοδώρου…

Πέρασες νευρική ανορεξία λόγω ψυχολογικών παραγόντων;

Δεν ήταν νευρική ανορεξία, έμοιαζε… Δεν μπορούσα να φάω ή όταν έτρωγα λίγο πρόσεχα να μην είναι τηγανητό. Όταν είσαι ήδη αδύνατος τι να σου κάνει ένα μήλο… Είχα κάνει δύο χρόνια να φάω έστω μία πατάτα τηγανητή!

Υπήρξαν μέρες που δεν είχες φάει τίποτα;
Ναι. Αν έτρωγα κάτι, την επόμενη έβαζα, για παράδειγμα, νερό στο γάλα για να έχει λιγότερες θερμίδες! Δεν θα αφήσω ποτέ ξανά τον εαυτό μου να φτάσει σε αυτό το σημείο. Προτιμώ να έχω 5 κιλά παραπάνω, αλλά να είμαι υγιής. Τότε δεν χαιρόμουν ούτε τις καθημερινές στιγμές.

Είχε όλο αυτό επιπτώσεις στον οργανισμό σου;
Πάρα πολλές και τις πληρώνω. Με ορμονικά, με διάφορα. Μπλόκαρα το μεταβολισμό μου και δεν μπορούσα να μεταβολίσω ούτε το ρύζι. Ένιωθα συνέχεια αδυναμία και νύσταζα με το που ξυπνούσα. Από τα 56 κιλά είχα φτάσει στα 43!

Πώς το ξεπέρασες;
Ταρακουνήθηκα όταν κατάλαβα πως ήμουν αυτοκαταστροφική. Ήρθε μια μέρα που είπα πως θέλω την παλιά Ελευθερία. Μετά από αυτή την περιπέτεια, όμως έγινε μία ανατροπή στη ζωή μου και ήτα λες και ξαναγεννήθηκα.

Όταν πρόσφατα άκουσες σχόλια πως πάχυνες…
Θύμωσα πάρα πολύ όταν το άκουσα γιατί με πολεμούσαν άσχημα για κάτι που εγώ δεν είχα πρόβλημα και ένιωθα καλά.