Εκτός ελέγχου και η φωτιά στο Λουτράκι – Εκκενώνονται τρεις κατασκηνώσεις

Φωτιά

Διακοπή ρεύματος στην περιοχή - Μήνυμα από το 112 και σύσταση για περιορισμένη κατανάλωση του νερού.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Περαχώρα Λουτρακίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση περιοχών και κατασκηνώσεων.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το loutraki365, η φωτιά ξέσπασε στον οικισμό Πευκιά στο Λουτράκι, ενώ καίει κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση Sportcamp μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλανόπουλος. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης ενός κέντρου αποκατάστασης.

Από τη φωτιά απειλείται ο οικισμός Ειρήνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά καίει 50 μέτρα μακριά από κατοικημένα σπίτια.

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ήδη επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα. Την ίδια ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Οι άνεμοι πνέουν στα 5 με 6 μποφόρ.

Διακοπή ρεύματος υπάρχει λόγω της φωτιάς κάτι το οποίο δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Υπάρχει σύσταση οι κάτοικοι της περιοχής να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες, λόγω έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: newsit.gr