Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον μουσουλμανικό κόσμο για την βλάσφημη ταινία – Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη!

Διαβάστε περισσότερα!

 Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου σε πολλές χώρες που είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Όπως μετέδωσαν το Skynews, το AlArabiya και το Reuters, διαδηλωτές που εξέφραζαν την οργή τους για την «βλάσφημη» ταινία αμερικανοισραηλινού εισέβαλλαν στην πρεσβέια των ΗΠΑ στην Σανάα της Υεμένης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών και άμεσα ξεκίνησε η φυγάδευση του προσωπικού της πρεσβείας.

Το Reuters μεταδίδει ότι το πλήθος έσπασε τζάμια της ισχυρά φυλασσόμενης πρεσβείας πριν μπει τους χώρους του συγκροτήματος.

Oι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, αναφορές κάνουν λόγο για θύματα και από τις δύο πλευρές.

Διαδηλώσεις γίνονται και στην Τύνιδα, το Χαρτούμ, την Καζαμπλάνκα και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα.

Η ταινία και ο θάνατος του πρέσβη

Η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» ήταν η αφορμή (ή η αιτία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Μια ταινία, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη «ανέβει» στο διαδίκτυο, που εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έγινε ό,τι έγινε σε Λιβύη και Αίγυπτο.

Περισσότερα latest news »