Εξάρχεια: Σοκάρει η μαρτυρία της 27χρονης για την επίθεση από τον «Δράκο» – Γιατί αφέθηκε ελεύθερος;

Δράκος

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση του “Δράκου” στα Εξάρχεια, ο οποίος συνελήφθη για επιθέσεις σε γυναίκες και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, τον Αύγουστο του 2022, ο 22χρονος -τότε- “δράκος” οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί όπως προβλέπει ο νόμος η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Μια 27χρονη προγραμματίστρια από την περιοχή του Γκύζη ήταν αυτή που στάθηκε αφορμή για να ταυτοποιήσουν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Εξαρχείων τον Σύρο «δράκο» που όργωνε τα στενά του κέντρου και αναζητούσε σαν πεινασμένος λύκος γυναίκες για να βιάσει, αναγνωρίζοντας τον ανεπιφύλακτα από τις φωτογραφίες σεσημασμένων του αρχείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η κοπέλα που τα μεσάνυχτα της 15ης Νοεμβρίου τον είδε να πετάγεται μπροστά της και να την ακολουθεί και κατάφερε τελευταία στιγμή να ξεφύγει από τα διεστραμμένα του νύχια, μιλάει στο newsit.gr, για τον εφιάλτη που έζησε εκείνο το βράδυ στα στενά του Γκύζη.

Μάλιστα, περιγράφει το δράστη ως έναν άνθρωπο απαθή που χαμογελούσε περίεργα, όταν του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία της είπε ειρωνικά στα αγγλικά «Good luck», ενώ όπως λέει όταν παρενέβη περίοικος που άκουσε τις φωνές και του είπε από το μπαλκόνι «φύγε γιατί θα κατέβω κάτω», εκείνος την… κοπάνησε όχι τρομοκρατημένος αλλά ενοχλημένος, όπως περιγράφει χαρακτηριστικά η κοπέλα σαν να έλεγε «Μου χάλασες το βιασμό!».

Ρεπορτάζ: Άρια Καλύβα, Δημήτρης Πώποτας