«Έκοψα το τσιγάρο, πήρα 10 κιλά κι ο κόσμος αναρωτιέται αν είμαι εγώ…»

«Κάπνιζα τεσσεράμισι πακέτα τσιγάρα την ημέρα...»

Μετά από 3 χρόνια απουσίας, ο Γιώργος Ηλιόπουλος επιστρέφει στο χώρο της υποκριτικής. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν» και στην Ρενέ Σαραντινού μιλά για τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε…

«Έχω κόψει το τσιγάρο τα τελευταία 3 χρόνια και έχω πάρει γύρω στα 10 κιλά και στην αρχή το σκέφτονται, λένε: «Είναι αυτός, δεν είναι;». Επειδή η φωνή μου είναι πολύ χαρακτηριστική, με αναγνωρίζουν κι αυτό με συγκινεί, μου αρέσει που με αγαπάει ο κόσμος.

Εξαφανίστηκες εδώ και τρία χρόνια από το χώρο. Τι συνέβη;
Έγιναν πολλές αλλαγές σε μένα, στην προσωπική μου ζωή, έχασα την πυξίδα μου και τα πράγματα έγιναν παράξενα. Ένιωσα ότι έχασα το κίνητρο και δεν μπορούσα να τοποθετηθώ στα πράγματα, ήταν μια σκοτεινή περίοδος, δεν έκανα τίποτα.

Ήσουν 3 χρόνια στην απραγία;
Στην πλήρη απραγία, ναι σκοτάδι. Άσχημη περίοδος, δεν μπορούσα να δουλέψω, δεν ήθελα για πολλούς λόγους. Τα οικονομικά μου δεν ήταν καλά, είχα πάθει κατάθλιψη. Είχα πάρα πολλά θέματα.

Πώς κατάφερες να κόψεις το τσιγάρο μέσα στην κατάθλιψη;
Κάπνιζα τεσσεράμισι πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Να σκεφτείς ότι στα «Σφηνάκια» δεν υπήρχε πλάνο χωρίς τσιγάρο.

Πώς διαχειρίζεσαι την εικόνα σου με τα 10 κιλά που πήρες κόβοντας το τσιγάρο;
Θα τα χάσω. Μετά από το έργο που ετοιμάζω το Μάρτιο, ένα μονόλογο, κωμικό, δύσκολο, «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας», που θα με σκηνοθετήσει η Βασιλική Ανδρίτσου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», δεν με παίρνει να μην τα χάσω, θα πάθω έμφραγμα, πρέπει να αδυνατίσω.