Έκλεψαν τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη;

Διαβάστε περισσότερα!

 Ο λόγος για το Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη που κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα… κλοπής. Και να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Το 2006 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ελληνική ταινία «Straight story» στην οποία πρωταγωνιστούσαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Κανελλίνα Μενούνη, Θοδωρής Αθερίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Βλαδίμηρος Κυριακίδης που υπέγραφε το σενάριο και τη σκηνοθεσία μαζί με τη σύζυγό του Έφη Μουρίκη. Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν μία πολύ πρωτότυπη ιστορία. Το σενάριο λοιπόν ήθελε πρωταγωνιστές να είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, ο Γιάννης και η Σοφία που να μην μπορεί όμως, να χαρεί τον έρωτά του γιατί ζει σε έναν κόσμο όπου επιτρέπεται να παντρευτούν μόνο άτομα του ίδιου φύλου. Έτσι, όταν οι γονείς τους μαθαίνουν για τον έρωτά τους παθαίνουν πανικό, οι γειτονιά τους αποφεύγει και γίνονται θύματα κοινωνικού ρατσισμού.

Σήμερα λοιπόν, 6 χρόνια μετά, στην Αμερική γυρίζεται μία ταινία που έχει τον τίτλο «Love is all you need» με πρωταγωνιστές δύο νέους ηθοποιούς, την Camilla Belle και τον Kellan Lutz. Το σενάριο υπογράφει ο David Tillman και σύμφωνα με αυτό η Belle είναι μία νεαρή μαθήτρια που ζει σε μία επαρχιακή πόλη της Αμερικής, όπου όλοι είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά είναι ερωτευμένη με το Lutz, που υποδύεται το αστέρι της ομάδας football και η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται εναντίον τους.

Αν και στα credits της ταινίας «Love is all you need» αναφέρεται ότι το στόρι της βασίζεται σε μία μικρού μήκους ταινία του Kim Rocco Shields, ωστόσο αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες ομοιότητες με το «Straight story» του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και της Έφης Μουρίκη. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια κι αν όντως οι δύο έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργοί της ταινίας έπεσαν θύματα «κλοπής», ή απλώς τα «μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν» και δημιούργησαν την ίδια περίπου ιστορία. Μόνο που και αυτή τη φορά τα «μεγάλα πνεύματα» που προπορεύτηκαν είναι έλληνες. Έτσι για να τα λέμε straight…!

Γρηγόρης Μελάς