Mega: Έκκληση για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια για την κρίση στην Ουκρανία

Ουκρανία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Alter Ego Media κάνουν έκκληση για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση αυτού του αιώνα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η Alter Ego Media (MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ONE Channel, in.gr, MY RADIO 104.6), στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητάς της και με μεγάλη ευαισθησία για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ώστε να παρέχει άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια ευάλωτοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι τώρα την Ουκρανία ξεριζωμένοι από τον πόλεμο που μαίνεται, και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Η Alter Ego Media και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια ώστε να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς. Κάνε μία δωρεά σήμερα στην ιστοσελίδα https://unh.cr/622213c11a ή με κατάθεση στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:

IBAN

Εθνική Τράπεζα: GR95 0110 1390 0000 1399 2003 395

Τράπεζα Πειραιώς: GR11 0172 0550 0050 5501 1562 423

Alpha Bank: GR89 0140 1010 1010 0200 2055 436

Κάθε βοήθεια, ακόμα και η πιο μικρή, είναι σημαντική. Οι ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ουκρανία και στις γειτονικές χώρες, βοηθούν στη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, παρέχουν ενημέρωση στους πρόσφυγες, καθώς και νομική και ψυχολογική βοήθεια, στηρίζοντας όπου είναι αναγκαίο και εφικτό τις αρχές των χωρών υποδοχής. Στο εσωτερικό της Ουκρανίας η Ύπατη Αρμοστεία υποστηρίζει τις αρχές στην οργάνωση κέντρων υποδοχής και στη διανομή νερού, τροφίμων και καταφύγιων στους εκτοπισμένους. Από τις αποθήκες της στην Αθήνα έχουν ήδη αναχωρήσει εννιά φορτηγά προς τη Μολδαβία και την Πολωνία με είδη πρώτης ανάγκης για 10.000 άτομα.

Βοήθησε τους συνανθρώπους μας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Κάνε μία δωρεά σήμερα.

Σχετικά με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι ένας διεθνής, μη πολιτικός, ανθρωπιστικός οργανισμός, που καθοδηγεί και συντονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο τη δράση για την προστασία των προσφύγων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Η Ύπατη Αρμοστεία ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1950, με εντολή να διασφαλίζει ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο και να βρει ασφάλεια σε μια άλλη χώρα. Από τότε, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν μια νέα αρχή, κι έχει τιμηθεί δύο φορές με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Σήμερα ο οργανισμός έχει παρουσία σε 132 χώρες και μετρά σχεδόν 18.000 μέλη προσωπικού, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται στο πεδίο, στις περιοχές των κρίσεων.