Εισβολή στην Ουκρανία: Ασύλληπτες εικόνες μετά τον βομβαρδισμό του Κιέβου

Ουκρανία

Πολιορκούν την Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις χτυπώντας στόχους πλέον και μέσα στον αστικό ιστό με το Κίεβο να δέχεται σφοδρή επίθεση (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις).

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το απόγευμα της Τρίτης (01.03.2022) τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών και από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα. Την ίδια ώρα οι Ρώσοι έχουν μπει και στη Χερσώνα όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr.

Οι Ρώσοι «χτύπησαν» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Βίντεο δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη μετά την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

Εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία Εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή: Νewsit