Ειρήνη Μπαλτά: «Έπεσα σε τσαντάκια, ο οποίος με έσερνε στο δρόμο»

«Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο γιατί με πέρασε από δύο διασταυρώσεις».

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν ένας τσαντάκιας την έσυρε για πάρα πολλά μέτρα στην άσφαλτο, μίλησε η Ειρήνη Μπαλτά σε συνέντευξή της στο περιοδικό You και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Η γνωστή ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός αναφέρθηκε επίσης στη διάρρηξη του σπιτιού της, αλλά και σε έναν φανατικό θαυμαστή της, ο οποίος της είχε κάνει τη ζωή μαρτύριο.

Είχες ποτέ περιπέτεια με κάποιο φανατικό θαυμαστή σου;

Είχα, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί μου. Τον έβλεπα μπροστά μου και έπαιρνε πέντε-έξι φορές τηλέφωνο στο σπίτι μου. Φοβήθηκα λίγο. Του είχα πει να σταματήσει, αλλά δεν καταλάβαινε και χρειάστηκε να απευθυνθώ στην αστυνομία. Δεν λέω πως θα έκανε πράξη τα όσα έλεγε, αλλά όλο αυτό είχε γίνει κουραστικό. Κάποιοι βιώνουν το πάθος τους χωρίς λογική.

Μένεις στο κέντρο… Έχεις πέσει ποτέ θύμα εγκληματικής ενέργειας;

Έπεσα σε τσαντάκια, ο οποίος με έσερνε στο δρόμο! Ήταν τραυματικό όλο αυτό και σωματικά και ψυχικά. Επειδή με τράβηξε για αρκετή ώρα έπαθα θλάση στο χέρι και έγκαυμα στο πόδι. Τελικά με εγκατέλειψε γιατί είδε ότι δεν μπορούσε να πάρει την τσάντα.

Έπαθες σοκ, φαντάζομαι…

Εκείνη τη στιγμή ήμουν ψύχραιμη. Μου έλεγαν να με πάνε στο νοσοκομείο και απαντούσα πως δεν έχω τίποτα. Γύρισα στο σπίτι να κάνω ένα μπάνιο και τότε άρχισα να πονάω… Εκεί τρομοκρατήθηκα λίγο. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο γιατί με πέρασε από δύο διασταυρώσεις! Μετά για ένα μεγάλο διάστημα άκουγα μηχανάκι και ταραζόμουν. Πλέον προσπαθώ να μην αφήνω τον πανικό να με εξουσιάζει.

Αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό που σου συνέβη;

Πριν από μερικούς μήνες μου διέρρηξαν το σπίτι. Μου έκλεψαν λίγα κοσμήματα και λίγα χρήματα. Μπήκα μέσα και είδα το απόλυτο χάος. Ήταν ένα σοκ. Φώναξα την αστυνομία και μου πήρε πέντε μέρες για να το συμμαζέψω.