«Είμαι σεξομανής, αλλά σιχαίνομαι το σεξ!»

«Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 17. Τότε νόμιζα ότι...»

Στον Πάνο Γιαννακόπουλο και στο περιοδικό Down Town Κύπρου μίλησε ο γοητευτικός ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πτυχές της προσωπικής του ζωής.


Ο χρόνος είναι φίλος ή εχθρός σου;

Δεν το έχω σκεφτεί. Στην πράξη, ο χρόνος είμαστε εμείς. Δεν πιστεύω στο «να κρατούσε αυτό για πάντα». Θα ήταν πληκτικό να ήμουν μόνιμα ευτυχισμένος. Υπάρχουν στιγμές βιολογικής και συναισθηματικής ολοκλήρωσης και πνευματικής και σωματικής εκσπερμάτωσης, που λες «θέλω να πεθάνω τώρα». Αλλά δεν το εννοείς. Γιατί, μετά, ευχαριστιέσαι τον ύπνο σου. Και τον ευχαριστιέσαι ακόμα περισσότερο όταν κοιμάσαι μόνος σου το βράδυ στο κρεβάτι. Ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν ακόμα μία ιδιορρυθμία μου. Ίσως είναι. Όσο μεγαλώνω δεν μου αρέσει η συχνότητα της επαφής με το ανθρώπινο σώμα. Είναι αυτό που λένε κάποιοι ομοφυλόφιλοι: «Είμαι gay αλλά σιχαίνομαι τους άνδρες». Έτσι κι εγώ. Είμαι σεξομανής, αλλά σιχαίνομαι το σεξ.

Κι αν ο άνθρωπός σου θέλει, τι θα του πεις; «Κοιμήσου μέσα»;
Δεν λέω τίποτα. Δεν είπα ποτέ «φύγε» και, αντιστοίχως, δεν έφυγα ποτέ. Αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Πότε έγινες άνδρας;

Ποτέ έκανα σεξ;
Στα δεκαεπτά. Τότε νόμιζα ότι έγινα άνδρας. Τώρα, ξέρω ότι ο ανδρισμός έχει να κάνει με τις σωστές αποφάσεις που παίρνει ο καθένας για τον εαυτό του και με την ωριμότητα. Πάντα είχα βαθιά ανησυχία με τις γνώσεις. Ήθελα να μάθω. Ήθελα να ξέρω, ώστε να μπορώ να απαντήσω σε περίπτωση που με ρωτούσαν. Όχι για το τι θα πει ο άλλος. Γιατί σε τέτοιο μικροαστικό συντηρητικό περιβάλλον μεγάλωσα. Ο άλλος τελικά δεν λέει ποτέ τίποτα. Ήθελα να γνωρίζω για μένα. Γινόμουν πιο ευτυχισμένος όταν γνώριζα κάτι παραπάνω.