«Είχα αυτή την αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Πριν μπω στο στούντιο είχα…»

«Ολη την ώρα το μυαλό ήταν εκεί, αλλά...»

Λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής της στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακού στη συχνότητα του Epsilon, η Φαίη Μαυραγάνη μίλησε στον Θανάση Πάτρα για την πιο δύσκολη στιγμή που είχε την ώρα που έπρεπε να βγει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ ήξερε πως ο πατέρας της είχε πάθει εγκεφαλικό, αλλά και το σοκ όταν βρέθηκε εκτός καναλιού.

Για εκείνο το δύσκολο δελτίο: «Δυστυχώς τον έχω χάσει πια τον μπαμπά μου πριν από τρία χρόνια. Δεν ηξερα καν αν το εγκεφαλικό ήταν τόσο κακό που είχε κατάληξη ή αν όντως ήταν στο νοσοκομείο όπως μου είπαν, οπότε είχα αυτή την αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Πριν μπω στο στούντιο είχα πει στον τότε διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναπληρωτή, τον Βασίλη τον Παπαδρόσο που είναι τώρα στον Alpha, μου έχει συμβεί αυτό, στήριξε με. Δηλαδή έχε το νου σου λίγο γιατί το μυαλό μου είναι εκεί. μου λέει θες να προσπαθήσω να βρω κάποιον άλλον; Ποιον να βρει; Ήταν κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακο ΑΝΤ1… ποιον να βρει; Του λέω όχι μπαίνω, απλά έχε το νου σου. Εντάξει όλη την ώρα το μυαλό ήταν εκεί, αλλά ξέρεις είναι μια ώρα και θα βγεις και θα πας να δεις τι έχει συμβεί.Πως είναι ένας ηθοποιός που σου λέει με γιατρεύει κιόλας. Είσαι μες στην ένταση και προσπαθείς να μην το σκέφτεσαι. Δεν έπαιρνα τηλέφωνο. Ήταν συγκεκριμένα τα δεδομένα. Είχε πάθει εγκεφαλικό, τον είχαν πάει στη Λιβαδειά, ήταν μέσα με τους γιατρούς και εγώ όταν τελειώναμε θα πήγαινα να δω τι έχει συμβεί»

Για το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός ΑΝΤ1 μετά από τόσα χρόνια:
«Δεν ήταν εφιαλτικό. Θα σου το πω ακριβώς έτσι όπως το έζησα.΄Ήταν σοκ όταν μου ανακοινώθηκε, όπως σε οποιονδήποτε άνθρωπο του ανακοινώνεται η λήξη της συνεργασίας και εκείνη την ώρα δεν του είανι ευχάριστο. Μου ήταν σοκ τι κανω από εδώ και πέρα που έχω μάθει να δουλεύω 18 χρόνια, κάτι άλλο πρέπει να κάνω. Αλλά από εκεί και πέρα στο μήνα, τελείωσε για μένα. Δηλάδή πάμε παρακάτω τώρα.