«Έφυγε» ο Νίκος Απέργης

Διαβάστε το έργο του - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».

Ο Νίκος Απέργης, γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές : Ο Άγνωστος πόλεμος, Γειτονιά, Ιστορίες αγάπης, Πανθέοι, Λάμψη κ.α , το 1974, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Τέχνης, του τότε Προέδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και αφιερώθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ. Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος». Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. Υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου, η οποία απεβίωσε το 2005, με την οποία απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη.

Δείτε ένα απόσπασμα από τον περίφημο «Άγνωστο Πόλεμο»

https://www.youtube.com/watch?v=3zi3dMQKDq4

Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου, ο ηθοποιός θα κηδευτεί στο το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Τραγική ειρωνεία… σήμερα, 4/02, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου.

Διαβάστε ακόμα:

Η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Έφυγε στα 16 της η μικρότερη υπάλληλος της Microsoft

Πέθανε η νικήτρια του XFACTOR

«Έφυγε» στα 39 της η δημοσιογράφος Έλλη Κωνσταντουδάκη

Έφυγε η πρώτη μακιγιέζ της ασπρόμαυρης TV