«Έφυγα από τον Αρναούτογλου γιατί το Mega με παρότρυνε να κάνω δική μου εκπομπή σε άλλο κανάλι»

«Ο Γρηγόρης μου είπε “Γιατί το έκανες αυτό;”. Δεν μπορούσε να δεχτεί πως τα πράγματα έγιναν με αυτόν τον τρόπο».

Για το παρασκήνιο της “μετακόμισής” του από το Mega στον Alpha, μίλησε ο Σπύρος Σούλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα. Ο παρουσιαστής, μάλιστα, αποκάλυψε και τι του είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όταν έφυγε από το Mega. Η πρώτη του τηλεοπτική επαγγελματική εμφάνιση ως αρχιτέκτονας είναι το 2004 στην εκπομπή “Όμορφος Κόσμος το Πρωί”. Στη συγκεκριμένη εκπομπή θα εμφανιστεί μόνο πέντε φορές, αν και η συμφωνία ήταν να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα, όπως εξήγησε ο ίδιος.

«Στο Πρωινό του Mega είχα τη δική μου στήλη, με κόνσεπτ να αλλάζω σπίτια. Μετά μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια αυτόνομη εκπομπή που θα στηρίζεται στην αλλαγή σπιτιών, κάτι που πρότεινα πρώτα απ’ όλα στους ιθύνοντες του Mega. Οι ίδιοι, λοιπόν, με προέτρεψαν να πάω την πρόταση της εκπομπής σε άλλο κανάλι, γιατί, όπως μου είπαν χαρακτηριστικά “υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα την αφήσουν να προχωρήσει και θα μείνει για πάντα σε ένα γραφείο”. Μετά από τρεις μήνες αναμονής, η φιλική συμβουλή των ανθρώπων του Mega με οδήγησε στο να κλείσω ραντεβού με τον Γιάννη Λάτσιο στον Alpha. Ήταν καλοκαίρι του 2005 όταν μου έδωσε εκπομπή και μου γνώρισε και την Ελένη Μενεγάκη, που ξεκινούσε την πρώτη της χρονιά στον Alpha.

Κανονίσαμε να βγαίνω μια φορά την εβδομάδα στην Ελένη και να κάνω τριάντα επεισόδια “Άλλαξέ Το”, με προοπτική να συνεχίσει. Ήμουν τόσο χαρούμενος που μετά από λίγες μέρες πήγα στο Mega για να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για τη συμβουλή τους που έπιασε τόπο. Εκείνοι, όμως, παρότι με είχαν συμβουλέψει να το κάνω, δεν χάρηκαν καθόλου. Όταν μίλησα με τον Γρηγόρη, μου είπε “Γιατί το έκανες αυτό;”. Του εξήγησα πως έφυγα γιατί μου έδωσαν δική μου εκπομπή σε άλλο κανάλι, και μάλιστα έπειτα από παρότρυνση ανθρώπων του Mega. Εκείνος, όμως, δεν μπορούσε να δεχτεί πως τα πράγματα έγιναν με αυτό τον τρόπο, διότι ακόμα και οι ίδιοι οι συνεργάτες του πλέον δεν παραδέχονταν σε εκείνον όλα όσα σου είπα προηγουμένως».