Ευτυχία Μέλη: Έντρομη για τη φωτιά στο Λαγονήσι – «Η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια, τώρα καίγεται η Σαρωνίδα»

Ευτυχία Μέλη

"Μην πετάτε τσιγάρα στον δρόμο! Προσέξτε! Αυτό το τσιγάρο κατέστρεψε κόσμο, αν δεν είναι εμπρησμός!", τονίζει η Ευτυχία Μέλη.

Η Ευτυχία Μέλη έζησε τον δικό της εφιάλτη κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά της Αττικής. Η ηθοποιός συγκλόνισε με το βίντεο που ανέβασε από το Λαγονήσι, μέσω του οποίου έκανε έκκληση για βοήθεια στα άλογα που βρίσκονταν αντιμέτωπα με την πύρινη λαίλαπα, καθώς δεν ήξερε πώς να τα πιάσει και να τα σώσει.

Το πρωινό της Τρίτης η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes του ΟΡΕΝ, λίγες μόλις ώρες μετά την πυρκαγιά.

«Εγώ είμαι στο κέντρο του Λαγονησίου, έπιασε φωτιά πριν λίγες ώρες πίσω στον Κουβαρά. Πέρασε όλα τα βουνά που μας χωρίζει, έκαψε όλα τα βουνά και ήρθε προς Λαγονήσι. Μας έκαψε εμάς, έχει κάψει σπίτια, πέρασε και τώρα καίγεται η Σαρωνίδα», είπε η Ευτυχία Μέλη με τρεμάμενη φωνή.

«Κάηκε το σπίτι του ξάδελφού μου, κάηκαν πολλά σπίτια δυστυχώς, κάηκαν ζώα στον δρόμο, η καταστροφή είναι μεγάλη για πάρα πολύ κόσμο», τονίζει η ηθοποιός.

«Δέχτηκα μήνυμα να εκκενώσω την περιοχή. Δε μπόρεσα να φύγω, εφόσον αναπνέω. Είμαι εδώ, γιατί έχω πάρα πολλά ζώα στο σπίτι και μαζεύω όσο μπορώ σε κλουβιά. Υπήρξε πανικός, έχουν φύγει όλοι. Στην παραλιακή γίνεται χαμός. Καλύτερα όσοι δε ζείτε εδώ, να μην έρθετε.

Ο κόσμος έχει εκκενώσει τα σπίτια του, το έχει πάρει πολύς σοβαρά. Η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια, δεν είναι μόνο στα βουνά και στα δάση, είναι μέσα στα σπίτια», περιγράφει η Ευτυχία Μέλη στην τηλεφωνική σύνδεση και σοκάρει.

Μάλιστα, η Ευτυχία Μέλη εφιστά την προσοχή στους κατοίκους και τους τουρίστες να μην πετούν τα αποτσίγαρά τους στην ύπαιθρο, αφού ο κίνδυνος της πυρκαγιάς είναι τεράστιος.

«Προσοχή στα τσιγάρα σας, μην πετάτε τσιγάρα στον δρόμο. Προσέξτε! Αυτό το τσιγάρο κατέστρεψε κόσμο, αν δεν είναι εμπρησμός!», τονίζει χαρακτηριστικά.