«Έχω δεχτεί bullying για τα κιλά μου»

Ποιο μοντέλο έκανε αυτή την δήλωση;

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και τον Ανδρέα Δερμιτζάκη έδωσε το μοντέλο Αλέξης Παππάς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το bullying που είχε δεχτεί στο σχολείο, λόγω των κιλών του.

Χαρακτηρίζει και εσένα ο ναρκισσισμός του επαγγέλματος; Θεωρείς πως είσαι όμορφος;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αντίκριζα στον καθρέφτη ένα παχουλό παιδί που προσπαθούσε να φορέσει τα στενά τζιν του αδελφού του κουμπώνοντας μόνο τα δύο κουμπιά. Ο καημός μου δεν ήταν να αδυνατίσω. Πάντα μέσα μου έψαχνα την εσωτερική γαλήνη. Κι ένιωθα ότι αυτή διαταράσσεται κάθε φορά που μου έλεγες κάποιος «είσαι χοντρός, πρέπει να αδυνατίσεις». Δεν με ενοχλούσε τόσο το πάχος μου όσο το γεγονός ότι έδινε αφορμή στους άλλους να λένε αρνητικά πράγματα για εμένα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι που μπορούσα να διορθώσω. Από τότε λοιπόν που συνειδητοποίησα τι θα πει ομορφιά, ποτέ μα ποτέ δεν την αναζήτησα στην εξωτερική εμφάνιση. Θεωρώ πως ένας άνθρωπος θα πρέπει να καλλιεργήσει πρώτα την εσωτερική του ομορφιά γιατί αυτή είναι που αντανακλάται και στο πρόσωπό του. Όσο πιο πολύ κοιτάς τον καθρέφτη τόσο περισσότερο κακό προκαλείς στην εσωτερική σου ηρεμία.

Επομένως έχει δεχτεί bullying λόγω των κιλών σου;

Ναι έχω δεχτεί, αλλά δεν το άφησα να με επηρεάσει. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω παρέα με τον «μάγκα» του σχολείου, γιατί συνήθως αυτοί φέρονται έτσι. Η παρέα μου ήταν τα καλά παιδιά. Ποτέ δεν θέλησα να γίνω το «κακό» παιδί ή το πιο περιζήτητο και δημοφιλές του σχολείου.