DWTS 5: Χλιαρή υποδοχή από τους τηλεθεατές

Τι τηλεθέαση σημείωσε το Music School; Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις για τα δύο shows...

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής ο πέμπτος κύκλος του Dancing With Τhe Stars με φαντασμαγορική έναρξη, όμορφα λιτή εμφανισιακά Δούκισσα Νομικού, ήσυχο Λάκη Γαβαλά, ωραίες χορογραφίες, άνευρους -πλην εξαιρέσεων- συμμετέχοντες και καμία αγωνία για το φινάλε καθώς δεν υπήρχε τηλεθέαση. Απέναντι, το Music School έδινε την πρώτη του μουσική παράσταση με 8 από τους 16 μικρούς πρωταγωνιστές του, ενώ ελληνικές και ξένες ταινίες μπήκαν στην αρένα από τα υπόλοιπα κανάλια. Τι επέλεξαν τελικά οι τηλεθεατές για να ψυχαγωγηθούν το βράδυ της Κυριακής;

Δεν υπήρξε ανατροπή ως προς το πρόγραμμα που βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης της Nielsen, πλην όμως, οι απώλειες συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές ήταν ορατές. Το DWTS 5 συγκέντρωσε το 25,9% του κοινού στο γενικό σύνολο, με υψηλότερη επίδοση μεταξύ 23:15 – 23:30 που έφτασε μέχρι το 32,7%. Αυτό ήταν και το μοναδικό τέταρτο που το show χορού ξεπέρασε το 30%. Ακολούθησε το Music School με 19,4%, ο Μπακαλόγατος στο Star με 13,8% και οι Πειρατές της Καραϊβικής στον Alpha με 12,6%.

Στο δυναμικό κοινό το DWTS κράτησε στον ΑΝΤ1 μόνο το 23,6% των τηλεθεατών. Μόλις 17,5%, όμως, ήταν και ο μέσος όρος του Music School για τις ηλικίες 15-44. Όσο για τις ταινίες κράτησαν στο Star το 16,7% του κοινού και στον Alpha το 12,7%.

Θα ήταν πρόωρο και άδικο να πούμε ότι το Dancing With The Stars δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του ΑΝΤ1 όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης, καθώς στο 1ο live δεν υπάρχει αποχώρηση και άρα σασπένς για το φινάλε. Οι επόμενες μάχες θα κρίνουν την πορεία του show.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων

Δείτε όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του DWTS 5 εδώ!