Dropped: Το ριάλιτι που εξελίχθηκε σε τραγωδία

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των τηλεριάλιτι.

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους σημαντικές προσωπικότητες του γαλλικού αθλητισμού, είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης δυο ελικοπτέρων στην Αργεντινή. Συμμετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού ριάλιτι «Dropped», που προβάλλεται από τη γαλλική τηλεόραση. Το δυστύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην επαρχία Λα Ριόχα στα βορειοδυτικά της Αργεντινής. 

Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για το δυστύχημα

Ανάμεσα στους νεκρούς της τραγωδίας, την πλέον πολύνεκρη στην ιστορία των ριάλιτι επιβίωσης, η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η 25χρονη κολυμβήτρια Καμίλ Μυφά και ο 28χρονος πυγμάχος Αλεξίς Βεστέν. Οι δυο τελευταίοι ήταν Ολυμπιονίκες. Τα άλλα πέντε μέλη της ομάδας του Dropped που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής «οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ».

Ποιοι ήταν οι 3 Γάλλοι αθλητές που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή

To γαλλικό κανάλι TF1 έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία σημείωνε: «Μαθαίνουμε με τεράστια θλίψη το ατύχημα στα γυρίσματα της εκπομπής Dropped. Όλες οι ομάδες του TF1 στέκονται αυτές τις άσχημες στιγμές στο πλευρό των οικογενειών και τον κοντινών προσώπων των θυμάτων».

https://www.youtube.com/embed/ofU00TFaqTU

Τι είναι το Dropped;

Τα γυρίσματα του “Dropped” που ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας στο νότιο άκρο της Αργεντινής, δεν θα ολοκληρωθούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.

Η εκπομπή ξεκίνησε από τη Σουηδία και πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή ριάλιτι του γνωστού Survivor. Σύμφωνα με το κόνσεπτ του παιχνιδιού οι παίκτες μεταφέρονται με ελικόπτερο στη μέση ενός δάσους, όπου καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα στοιχεία της φύσης, χωρίς φαγητό, χωρίς χάρτη, χωρίς βοήθεια, μακριά από οποιαδήποτε μορφή σύγχρονου πολιτισμού. 

Τραγική ειρωνεία, το τρέιλερ του Dropped ξεκινάει με δύο ελικόπτερα να απογειώνονται…