Δώρα Ζέμπερη: Η αποκάλυψη στη φίλη της λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί! «Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν…»

Δώρα Ζέμπερη

«Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να την βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της».

Σημαντικά ήταν τα όσα αποκάλυψε φίλη της άτυχης εφοριακού στην Αγγελική Νικολούλη. Ανέφερε πως η Δώρα Ζέμπερη διορίστηκε στην εφορία πριν από πέντε περίπου χρόνια. Αρχικά ήταν στο μητρώο, μετά στο δικαστικό και τελευταία ελεγκτής. Ήταν προσεκτική στη δουλειά της και ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

[dfp_ads id=236982]

Το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί στην εφορία είχε πάει και ο αδελφός της για να κάνει την πρακτική του. Του είχε μεγάλη αδυναμία, όπως και στα άλλα αδέλφια της. Ήθελε να σπουδάσουν και τα βοηθούσε όσο μπορούσε. Είπε πως η Δώρα μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό, στην οποία είχε επενδύσει πολλά.

Το χαραγμένο γράμμα στο μάγουλο από το μαχαίρι του δράστη!

«Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα απο εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα “κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου”.

Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να την βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ισχυρίστηκε στη δημοσιογράφο μια γνωστή της την έφερε σε επαφή με έναν χώρο κάπου στο Γαλάτσι, απ’ όπου θα μπορούσε να αντλήσει ενέργεια και διαύγεια πνεύματος.

«Την ρώτησα λεπτομέρειες αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογα της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο.»

Το μεσημέρι της μοιραίας μέρας έφυγε από το γραφείο της υπηρεσίας της μαζί με έναν συνάδελφο της και πήραν το ίδιο τρένο από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Ήταν μαζί στη διαδρομή και κουβέντιαζαν χαλαρά, μέχρι που η Δώρα κατέβηκε μόνη στον σταθμό των Άνω Πατησίων για να πάει στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κάμερες της εφορίας που καλύπτουν τον εξωτερικό χώρο, δεν ερευνήθηκαν για την περίπτωση που την παρακολουθούσε κάποιος από πριν. Όταν η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε τη φίλη της Δώρας, τι πιστεύει ότι συνέβη εκείνο το απόγευμα, απάντησε: «Δεν ξέρω, τα ‘χω χάσει εντελώς. Σαν να μην συμβαίνει σε εμάς αυτό. Δεν είχε εχθρούς αυτό το κορίτσι και όλοι την αγαπούσαν. Βοηθήστε να βρεθεί μια άκρη για τη Δώρα μας. Ήταν άγριο αυτό που έγινε και δεν της άξιζε τέτοια τύχη».

Πηγή: anikolouli.gr