Δώρα με λιγότερα λεφτά και μεγαλύτερη φαντασία και από τις TV περσόνες

Διαβάστε τι δώρα σκέφτονται να κάνουν φέτος η Μαρία Σταματέρη,η Ντίνα Νικολάου,ο Ρένος Χαραλαμπίδης,η Χριστίνα Τσάφου,ο Γιώργος Λιανός και ο Λευτέρης Πανταζής...

Μαρία Σταματέρη
«Σίγουρα λόγω οικονομικής κρίσης όλοι μας πρέπει να κάνουμε περικοπές, αλλά επειδή πιστεύω ότι με το δώρο προσφέρουμε χαρά, δεν ήθελα να αλλάξω αυτή τη συνήθεια. Έτσι, έκανα δώρα σε όλους τους δικούς μου ανθρώπους, όπως κάθε χρόνο, αλλά πιο οικονομικά. Προσπάθησα να βρω κάτι που να ταιριάζει με το χαρακτήρα τους ή να είναι εύχρηστο. Άλλωστε, σημασία δεν έχει η αξία, αλλά το γεγονός ότι δείχνεις στον άλλον ότι τον σκέφτεσαι. Εύχομαι σε όλους το 2011 να είναι μια καλύτερη χρονιά με πολλά χαμόγελα. Το χαμόγελο είναι δωρεάν, αλλά προσφέρει ανεκτίμητα συναθήματα!».

Ρένος Χαραλαμπίδης
«Λιγότερο ακριβά δώρα, με περισσότερη αγάπη και έμπνευση. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκα φέτος. Μείωσα το κόστος, προσπάθησα όμως τα δώρα που θα προσφέρω να συνδέονται με την προσωπικότητα αυτών που τα δέχονται. Δεν είναι ανάγκη να σταματήσουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες, απλώς χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας για να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους. Εύχομαι σε όλους η χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε όλους του τομείς».

Ντίνα Νικολάου
«Φέτος έκανα δώρα στους ίδιους ανθρώπους που κάνω κάθε χρόνο, αλλά με λίγο διαφορετική σκέψη. Εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι ξέρω να φτιάχνω γλυκά και έφτιαξα τρουφάκια με ρούμι και ουίσκι, χριστουγεννιάτικα κέικ με ένα εκπληκτικό γλάσο και διάφορα άλλα, τα οποία προσέφερα σε φίλους και συνεργάτες. Πιστεύω ότι από δω και πέρα τα δώρα που θα κάνουμε θα είναι πιο ουσιαστικά. Επειδή δεν θα μπορούμε να κάνουμε πολλά, θα το δουλεύουμε πιο πολύ στο μυαλό μας, ώστε αυτό που θα προσφέρουμε στον άλλο να τον ευχαριστεί. Για την καινούργια χρονιά εύχομαι να έχουμε όλοι εσωτερική ηρεμία, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, γιατί αν τα βλέπουμε όλα αρνητικά, θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Επίσης, λιγότερη κινδυνολογία».

Λευτέρης Πανταζής
«Φέτος δεν ήμουν τόσο γαλαντόμος όσο άλλες χρονιές. Πήγαινα να ψωνίσω κι έλεγα “ας πάρω κι αυτό, ας πάρω κι εκείνο”. Τα δώρα σίγουρα θα φτάσουν στα πρόσωπα που πρέπει να τα παραλάβουν, θα είναι όμως πιο οικονομικά. Λόγω οικονομικής κρίσης, όλοι κρατάμε μια πιο αμυντική στάση. Όσο για τη νέα χρονιά που έρχεται, εύχομαι μέσα σε αυτό το γκρίζο που μας έχει κατακυριεύσει όλους να δούμε επιτέλους μια αχτίδα φωτός. Έχει μαυρίσει η ψυχή μας και χρειαζόμαστε όλοι αισιοδοξία. Και φυσικά υγεία πάνω απ’ όλα».

Χριστίνα Τσάφου
«Για μένα δεν άλλαξε κάτι φέτος σε σχέση με τα δώρα που προσέφερα στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Άλλωστε, μεσαίοι άνθρωποι είμαστε κι έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε υπερβολές. Όπως κάθε χρόνο, προσπάθησα τα δώρα που θα τους προσφέρω να τους αρέσουν και να ζεστάνουν την καρδιά τους. Αυτό που έκανα, όμως, είναι να μην “απλωθώ” σε άτομα που ίσως δεν υπήρχε λόγος. Εύχομαι σε όλους υγεία και δουλειά! Να είστε καλά και να ευημερείτε».

Γιώργος Λιανός
«Εγώ φέτος πήρα δώρο μόνο στον ανιψιό μου! Είναι μόλις 20 μηνών και πρέπει να αρχίσει να καταλαβαίνει αυτή τη χαρά. Στους υπόλοιπους δεν πήρα κάτι, γιατί φέτος αγοράσαμε σπίτι και αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο για μας. Πιστεύω πάντως ότι τα δώρα είναι συμβολικό, οπότε είτε κάτι μεγάλο είτε κάτι μικρό, αυτό που έχει σημασία είναι η ιδέα. Ευκαιρία λοιπόν με την κρίση να γίνουμε όλοι λίγο πιο εφευρετικοί. Για την καινούργια χρονιά εύχομαι να είμαστε γεροί πάνω απ’ όλα και αρκετά δημιουργικοί, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».