Δοκιμαστική περίοδος για το Elatte

Διαβάστε: Χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης σημείωσε και χθες η καλοκαιρινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η Νάντια Μπουλέ με το Θανάση Πάτρα έκαναν μέσο όρο 13,6 στο γενικό σύνολο ενώ την ίδια ώρα, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 11:00 στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε το ALTER με 19,4 και ακολούθησε το MEGA με 15,1.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο ALPHA σημειώνοντας μέσο όρο 7,2. Αναφορικά με τις ενημερωτικές εκπομπές που μεταδίδονται από τις 07:00 έως τις 10:00, στην κορυφή βρέθηκε ο Γιώργος Αυτιάς σημειώνοντας μέσο όρο 21,7 ενώ ακολούθησε το δίδυμο του MEGA. Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας έκαναν μέσο όρο 18,3 και την ίδια ώρα η Νάντια Μπουλέ και ο Θανάσης Πάτρας έδωσαν στον ΑΝΤ1 12,7.

Τη λίστα συμπληρώνει το δίδυμο του ALPHA με το Σπύρο Λάμπρου και την Έλενα Παπαβασιλείου που έκαναν μέσο όρο 7,2. Τα βλέμματα όμως, όπως είναι λογικό, αυτήν την περίοδο είναι στραμμένα στο «Elatte» παρατηρώντας το κατά πόσο μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό. Τα ποσοστά τηλεθέασής του πάντως, είναι ιδιαίτερα χαμηλά στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό που ενδιαφέρει πρωτίστως το κανάλι του Αμαρουσίου. Να σημειώσουμε ότι χθες, από τις 07:00 έως τις 10:00, η εκπομπή του ΑΝΤ1 στο συγκεκριμένο κοινό βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, σημειώνοντας μέσο όρο 12,5 ενώ το ALTER έκανε 13,4 ακολούθησε ο ALPHA με 13,3 και το MEGA με 13,1.

Ωστόσο, στελέχη στο κανάλι του Αμαρουσίου εμφανίζονται ψύχραιμοι απέναντι στην πτωτική πορεία της εκπομπής επισημαίνοντας μάλιστα ότι το «Elatte» είναι μία καλοκαιρινή εκπομπή που ακόμα οργανώνεται. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές από τον ΑΝΤ1 έχει δοθεί μία περίοδος τριών εβδομάδων στους παρουσιαστές για να καταφέρουν να οργανωθούν ακόμα και μεταξύ τους αφού βγήκαν στον αέρα χωρίς να έχουν κάνει καθόλου πρόβα. Όπως μάλιστα υπενθυμίζουν μετά τις τρεις αυτές βδομάδες θα φύγουν από το τηλεοπτικό τοπίο οι απέναντι και η μάχη της τηλεθέασης θα είναι πιο εύκολη αφού δεν θα κοντράρονται με τα «βαριά» χαρτιά της ενημέρωσης που έχουν χτίσει συνήθεια με τους τηλεθεατές.

Πάντως, αξίζει να επισημάνουμε ότι μιλώντας με στελέχη από το κανάλι του Αμαρουσίου μας τονίστηκε πολλές φορές ότι δεν είναι καθόλου ανήσυχοι θεωρώντας ότι το «Elatte» πηγαίνει αρκετά ικανοποιητικά για την περίοδο αυτή στο δυναμικό κοινό και δεν τίθεται κανένα θέμα διακοπής της εκπομπής. Αντίθετα, μέσα στη δοκιμαστική περίοδο των τριών εβδομάδων μελετούν την εκπομπή και θα διορθώσουν τα λάθη τόσο της εκπομπής όσο και των παρουσιαστών. Μάλλον όμως, θα πρέπει να δράσουν σύντομα και να αναδιοργανώσουν την εκπομπή γιατί οι παρουσιαστές λένε «Elatte» αλλά οι τηλεθεατές… δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους.

Γρηγόρης Μελάς