Δίπλες: Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την πιο γλυκιά συνταγή για την Πρωτοχρονιά!

Δίπλες

Δείτε τα συστατικά και την μέθοδο εκτέλεσης!

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των γιορτών! Πεντανόστιμο και εύκολο στην κατασκευή. Ο Άκης Πετρετζίκης μας συστήνει για την Πρωτοχρονιά την πιο γλυκιά συνταγή.

[dfp_ads id=236982]

Συστατικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

5 αυγά

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για σερβίρισμα

μέλι

κανέλα

σουσάμι

καρύδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ με ένα πιρούνι (αλεύρι, αυγά, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη), στην συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο, εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. Πρέπει να βγει περίπου 60Χ60εκ. το κάθε ζυμαράκι. Κόβουμε την ζύμη σε ορθογώνια και μετά τη στριφογυρίζουμε για να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 1 λεπτό, προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια.

Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com