Δημοσιογραφική …αστοχία η σύγκριση Πρέλεβιτς – Τζεμίλ με το θέμα του Καστελόριζου

Βίντεο: Η σύγκριση Πρέλεβιτς - Καστελόριζου και ο εκνευρισμός των Καραμεροχαριτάτων

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 συζητούσαν για τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων που θέλουν την Άννα Πρέλεβιτς να είναι ερωτευμένη με τον «Τζεμίλ» από την τούρκικη σειρά «Κισμέτ». Ο Βασίλης Δρυμούσης εκείνη την ώρα σχολίασε: «Μετά το Καστελόριζο απλώνουν χέρι και σε άλλους ελληνικούς θεσμούς! Είναι δυνατόν! Εντάξει το Καστελόριζο μπορεί και να σας το δώσουμε, αλλά τη Σταρ Ελλάς ποτέ!» …?

Κι εκείνη τη στιγμή, θυμήθηκε η Ντόρα Κουτροκόη -δημοσιογράφος της εκπομπής- να συμπληρώσει: «Έχετε δει στο Facebook το «Στείλτε μια κάρτα στο Καστελόριζο;» εννοώντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησε μια ομάδα πολιτών από το διαδίκτυο, οι οποίοι με ηλεκτρονικό μήνυμα καλούν όλους τους απανταχού Έλληνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό, να στείλουν μια κάρτα ως απάντηση στη νομική αμφισβήτηση, από την Τουρκία, της υφαλοκρηπίδας των νησιών του Καστελόριζου.

Ακολούθησε σιγή για μερικά δευτερόλεπτα και ο Γιώργος Καραμέρος ζήτησε να βγάλουν από το παράθυρο τα τούρκικα δημοσιεύματα για την Πρέλεβιτς, την ώρα που μιλούν για το Καστελόριζο, ενώ ο Σπύρος Χαριτάτος -φανερά εκνευρισμένος- είπε: «Από αλλού ξεκίνησε η κουβέντα και αλλού πήγε. Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο αστοχία δική μας και δεν μας επιτρέπεται ως δημοσιογράφοι να το κάνουμε».

Αλήθεια, η Άννα Πρέλεβιτς είναι θεσμός και μάλιστα συγκρίσιμος με το Καστελόριζο; Το πάνελ της εκπομπής, πάντως, φάνηκε έτοιμο να χαρίσει το ακριτικό μας νησί και να κρατήσει την όμορφη Άννα. Ευτυχώς, οι έμπειροι και νοήμονες Γιώργος και Σπύρος αντέδρασαν εγκαίρως, πριν ακούσουμε και άλλα …όμορφα.

Δείτε το βίντεο: