Δημοψήφισμα: Ξεκίνησε ο τηλεοπτικός μαραθώνιος!

Οι κάλπες κλείνουν στις 19.00, και αμέσως μετά θα αρχίσουν να μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

MEGA

«Ελλάδα ώρα μηδέν». Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Το κρίσιμο δημοψήφισμα για την τύχη της χώρας, σε σκηνικό χρεοκοπίας. «Ναι» ή «όχι» στη συμφωνία με τους δανειστές; Συμβιβασμός ή ρήξη;

Από τις 18.00, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος –και μαζί τους όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού- καταγράφουν και μεταφέρουν, λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις. Από τις 19.00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν τα αποτελέσματα. Μόλις ξεκαθαρίσει το σκηνικό θα μεταδοθούν οι πρώτες αντιδράσεις, οι δηλώσεις Τσίπρα, Σαμαρά, των άλλων αρχηγών, αλλά και τα μηνύματα από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και το Παρίσι. Στο στούντιο, πολιτικοί, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και δημοσιογράφοι, σχολιάζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μιλούν για την επόμενη μέρα του «ναι» ή του «όχι».

ANT1

Σύσσωμο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του ΑΝΤ1 βρίσκεται στις επάλξεις, για να μας μεταδίδει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το κλίμα, τις προβλέψεις, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας μας.

Από τις 18:00, η Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με την μαραθώνια εκπομπή «Δημοψήφισμα 2015 – Ώρα Ευθύνης» στην κρίσιμη εκλογική βραδιά της πιο ιστορικής ψηφοφορίας στη χώρα μας. Όλες οι εξελίξεις για την καθοριστική απόφαση και τον εφιάλτη της εξόδου από το ευρώ με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα, από τα επιτελεία των κομμάτων και τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» και οι αντιδράσεις από την Ευρώπη.

Στις 19:00 ακριβώς, η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα με την εγκυρότητα του Στράτου Φαναρά και της Metron Analysis.

Κορυφαία στελέχη των κομμάτων και παράγοντες της αγοράς αποσαφηνίζουν το τοπίο για την επόμενη μέρα και τις συνέπειες.

ALPHA

Δυνατά στη μάχη της ενημέρωσης βρίσκεται και ο Alpha. Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη, λεπτό προς λεπτό, του κρίσιμου δημοψηφίσματος. Συντάκτες του σταθμού, ρεπόρτερ και ανταποκριτές θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Από τις 18:00, η εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει» μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων και καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις. Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η γενική διευθύντρια του ΤheTOC.gr, Έλλη Στάη. Μεταδίδουν, από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Μπέλλος, από το Βερολίνο η Φαίη Καραβίτη και από την Ουάσιγκτον ο Θάνος Δημάδης.

Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

STAR

Το Star ξεκινά έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο μετάδοσης από τις 18:00. Συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μαζί του στο στούντιο η Μάρα Ζαχαρέα, η Πόπη Τσαπανίδου, κορυφαία στελέχη των κομμάτων, δημοσιογράφοι, οικονομικοί αναλυτές, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, θα σχολιάσουν την ετυμηγορία της κάλπης, τα σενάρια και τις αποφάσεις της επόμενης μέρας. Tο δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του Star, με απευθείας συνδέσεις σε δεκάδες σημεία της χώρας, θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την πορεία της διαδικασίας, τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα.

ΣΚΑΪ

Στις έξι το απόγευμα τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνει η Σία Κοσιώνη. Μαζί της, ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμη, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Τάκης Χατζής και φυσικά όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΪ.

ΕΡΤ

Με έναν ενημερωτικό μαραθώνιο η ΕΡΤ θα καλύψει λεπτό προς λεπτό το κρίσιμο δημοψήφισμα. Από τις 18.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Πάνος Χαρίτος και ο Αντώνης Αλαφογιώργος θα παρουσιάσουν την κεντρική ενημερωτική εκπομπή για το δημοψήφισμα. Με πλούσιο ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αλλά και με προσκεκλημένους στο στούντιο πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές και ειδικούς επιστήμονες, θα παρακολουθήσουν τα πρώτα προγνωστικά μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα αναλύσουν τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και θα επιχειρήσουν μια πρώτη εκτίμηση του αντικτύπου του εντός και εκτός συνόρων.