Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό της προφυλάκισης και όσα υποστήριξε στη μαραθώνια συνεδρίαση

Live News

Όσα παρουσιάστηκαν στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο...

Με ένα βλέμμα παγωμένο, όπως παρουσιάστηκε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, υποβασταζόμενος από αστυνομικούς και με τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν μπροστά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης, που έχει ακούσει την απόφαση για την προφυλάκισή του, βγαίνει από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 02.00 τη νύχτα. Κρατάει το στόμα του κλειστό στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του γίνονται και μπαίνει στο αυτοκίνητο της ασφάλειας. Εκεί, αποφεύγει να κοιτάξει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον πολιορκούν.

Το χρονικό της διαδικασίας

Μετά από διαδικασία συνολικά 15 ωρών, τριών ενώπιον του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών, 5 ωρών για την απολογία του και ακόμη 5 για τη συνδιασκέψεως Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Στη μαραθώνια απολογία του, ο σκηνοθέτης δήλωσε αθώος και θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας σε βάρος του.

Χαρακτήρισε ανήθικους και αδίστακτους εκείνους που τον κατηγόρησαν και εξαπέλυσε επίθεση στον Σπύρο Μπιμπίλα για τον ρόλο που διαδραμάτισε, ένας μέτριος ηθοποιός όπως είπε, που συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά έγινε πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η πλευρά Λιγνάδη επιστράτευσε χθες στα δικαστήρια πέντε μάρτυρες που με τις καταθέσεις τους δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την προφυλάκιση του καλλιτέχνη.

Συνολικά, η λίστα των μαρτύρων περιελάμβανε 20 ονόματα, με τους δύο όμως να παίρνουν το βράδυ αποστάσεις από το άλλοθι της Ιθάκης για τον δεύτερο βιασμό.

Για τους δύο βιασμούς που κατηγορείται, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε πως δεν βρισκόταν στα μέρη που περιέγραφαν οι μηνυτές. Το 2010 βρισκόταν, όπως λέει, σε ταξίδι στο Κάιρο και πέντε χρόνια μετά στην Ιθάκη.

Επίθεση Κούγια κατά πάντων

O Αλέξης Κούγιας προαναγγέλλει προσφυγή και μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση. Στο στόχαστρο του ποινικολόγου και ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης που προσφέρθηκε να αναλάβει αφιλοκερδώς όλους εκείνους που θέλουν να καταγγείλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πηγή: newsit.gr