Δημήτρης Λιγνάδης: Ο τρίτος μηνυτής «έλυσε» τη σιωπή του – Έκλεισε το τηλέφωνο ο Αλέξης Κούγιας

Δημήτρης Λιγνάδης

Όσα έγιναν στο Χαμογέλα και Πάλι.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» εντόπισε τον τρίτο μηνυτή στην υπόθεση Λιγνάδη, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Ο ίδιος περιέγραψε τους λόγους που δεν έχει εμφανιστεί. Στην εκπομπή μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου, να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από το συγκεκριμένο κύριο, και να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων μηνυτών. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία ήξερα ότι θα δεχτώ λασπολογία παρά το ότι δεν απέκρυψα ότι είμαι τοξικά εξαρτημένος. Δε θεωρώ ότι η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ πόλεμο, και ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Μέσα σε 48 ώρες από την κατάθεσή μου είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, το τηλέφωνό μου και η διεύθυνση κατοικίας μου με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο αυτοκίνητό μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο», περιέγραψε ο τρίτος μάρτυρας.

«Μας είχαν διαβεβαιώσει, εμένα και το συνήγορό μου, για τη διασφάλιση της ανωνυμίας μου. Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου, να μετακομίσω εκτός Αθηνών. Οι δικαστικές αρχές δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία. Ήρθε η σειρά μου να καταθέσω, πέρα από το ότι νοσώ από κορωνοϊό και αδυνατώ να ανταπεξέλθω οικονομικά. Θα ζητήσω η κατάθεσή μου να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ή με τηλεδιάσκεψη. Και για να προλάβω τον κ. Κούγια που θα βρει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του. Κύριε Κούγια δεν μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με τα ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά λογύδριά σας. Ακούστε κάτι από κάποιον αγράμματο και τελειωμένο, όπως με χαρακτηρίζεται. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πώς ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος και όχι από το πώς προσφωνείται στην ταυτότητά του», πρόσθεσε.

«Αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Όσα είπε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Είπε ότι ζήτησε από τις αρχές να κρατήσουν την ανωνυμία του. Αυτό είναι αδύνατο. Τώρα λέει ότι θέλει να καταθέσει με τηλεδιάσκεψη, ενώ ο δικηγόρος του ούρλιαζε για την κάλυψη της δίκης. Εγώ αμφισβητώ ότι είναι ο συγκεκριμένος καταγγέλλων», είπε ο κ. Κούγιας.

« Έχει γίνει κινητοποίηση της αστυνομίας εδώ και 20 ημέρες, και ξαφνικά υπάρχει ένα πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι αυτός και επικοινωνεί με μία ρεπόρτερ σας. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τοξικομανής, αλλά έμπορος ναρκωτικών. Έχει διαταχτεί η βίαιη προσαγωγή του, άρα λέει ψέματα. Φαίνεται να έχει στείλει στον κ. Βλάχο μια εντολή με ένα email που διαπιστώθηκε ότι είναι ανύπαρκτο. Δεν έχω ποτέ εκφραστεί για αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον αγράμματο και τελειωμένο», συνέχισε.

«Δε γνώριζα καν ότι έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με μια ρεπόρτερ και όχι με το δικαστήριο. Είναι ένας καταζητούμενος μάρτυρας. Είναι υποχρέωση της ρεπόρτερ να πει πότε επικοινώνησε μαζί της και από ποιο αριθμό τηλεφώνου. Να δώσει εξηγήσεις για το πώς την επέλεξε για να μιλήσει. Την Παρασκευή έγινε συζήτηση στο δικαστήριο. Έπρεπε η ρεπόρτερ να παρέμβει και να πει για την επικοινωνία της μαζί του. Όταν υπάρχει μονόλογος, δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του εντολέα μου, με χαρακτήρισε ομοφοβικό», ανέφερε κλείνοντας ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: Μega