Δημήτρης Λιγνάδης: Η άνοδος και η πτώση από το «τιμόνι» του Εθνικού θεάτρου

Δημήτρης Λιγνάδης

"Σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ταραχή. Υπάρχει μια αίσθηση σαν να έχεις φάει μια μπουνιά στο πρόσωπο" σημείωσε ο Γιάννης Στάνκογλου μετά την παραίτηση στην οποία προχώρησε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το πρώτο θέμα των τελευταίων ωρών αποτελεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και η παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο που έθεσε προς το υπουργείο Πολιτισμού και άμεσα έγινε δεκτή.  «Είναι προφανώς ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή» τόνισε, στο MEGA, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ταραχή. Υπάρχει μια αίσθηση σαν να έχεις φάει μια μπουνιά στο πρόσωπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στάνκογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Ελπίζω να κάνει καλό στα θεμέλια του θεάτρου και στους ανθρώπους που ασχολούνται με αγάπη,

Το απόγευμα της Δευτέρας, μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανακοίνωσε πως θα κλείσει τον λογαριασμό που διατηρούσε μέχρι πρότινος στο Facebook. «Φίλοι μου. Θα κλείσω για ένα διάστημα το account μου. Για λόγους… καθαριότητα» έγραψε.

Διευκρινήσεις σχετικά με την παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη δίνονται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Όπως αναφέρεται ουδέποτε έχει περιέλθει στο ΔΣ κάποια καταγγελία για τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τονίζοντας μάλιστα πως αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα είχαν κινήσει τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Επίσης το ΔΣ δηλώνει ότι «στέκεται σθεναρά απέναντι σε κάθε προσβολή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, γενετήσιας ή μη, και στην άσκηση αθέμιτης επιρροής» ενθαρρύνοντας τη διαλεύκανσή της από τη Δικαιοσύνη, αλλά τονίζει πως «Όπως είναι αυτονόητο, αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό στις νομοθετημένες διαδικασίες και στο τεκμήριο της αθωότητας!»

Στα MEGA Γεγονότα της Δευτέρας, μάλιστα, τοποθετήθηκαν επί του θέματος και οι Roomies. Δηλαδή η Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Σολωμού και Κατερίνα Ζαρίφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «Πέρσες» ήταν η τελευταία παράσταση σε σκηνοθεσία Λιγνάδη από το Εθνικό θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.