Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν έχω έναν οργανωμένο στρατό πίσω μου, νιώθω και μια μοναξιά»

Δημήτρης Λιγνάδης
Φωτογραφία από την τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, "Μάκβεθ" στη σκηνή του Εθνικού θεάτρου. 2019 - 2020.

"Υπάρχει εδώ και ένα μήνα μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοουμένων, εννοούμενων που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι. Αλλά είναι ένας κυκλώνας ο οποίος μέχρι στιγμής υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα. Καταγγελία στα χέρια μου, εγώ δεν έχω πάρει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τοποθετήθηκε αναλυτικώς ο Δημήτρης Λιγνάδης, το βράδυ της Παρασκευής, για όλα όσα αφορούν τα τελευταία 24ωρα το πρόσωπο του. Βεβαίως, μέσα σε όλα, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου θέλησε να πάρει θέση σε όσα του καταλόγησε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λιγνάδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου την αποφασίζουν οι ανάλογοι θεσμοί, για το αν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον συνάνθρωπο του, την κοινωνία και κυρίως αν είναι επικίνδυνος στην δουλειά, η οποία του έχει ανατεθεί. Και αυτό θα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους ανάλογους θεσμούς αν πραγματικά ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

«Υπάρχει εδώ και ένα μήνα μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοουμένων, εννοούμενων που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι. Αλλά είναι ένας κυκλώνας ο οποίος μέχρι στιγμής υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα. Καταγγελία στα χέρια μου, εγώ δεν έχω πάρει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως πως αποφασίζεται η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου; Πως αποφασίζεται; Από τα θρυλούμενα; Από τις φήμες; Σίγουρα η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από τις φήμες ή κάποιες καταγγελίες που είναι στον αέρα» πρόσθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. «Εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν αυτή την στιγμή. Απολύτως κανέναν. Βεβαίως υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να επικαλεστώ και εγώ το κράτος δικαίου. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ακούει για τον πατέρα του, για την μάνα του, ακούει πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα ακούσω και είμαι ένας άνθρωπος χωρίς να έχω έναν οργανωμένο στρατό πίσω μου. Νιώθω και μια μοναξιά να σας το πω και έτσι».

«Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Προσπαθώ, δεν είναι καθόλου εύκολο. Να είμαι νηφάλιος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πραγματικά. Σε δεύτερο χρόνο, για να ξέρω και εγώ τι έχω στα χέρια μου, ίσως μπορεί κανείς να ερμηνεύσει πολλά πράγματα, με πιο ψύχραιμο μυαλό. Να ξέρετε πάντως ότι είμαι έας άνθρωπος που πριν κάνει την οποιαδήποτε κριτική, εξαντλεί την αυτοκριτική του» συμπλήρωσε με ειλικρίνεια ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα» τόνισε στην ερώτηση της δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 πως, αν η εισαγγελία κρίνει πως υπάρχει βάση στις καταγγελίες, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες».

Όσον αφορά, τέλος, στην αναφορά της Υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη πως με «βαθιά υποκριτική τέχνη» την έπεισε ότι δεν είχε ο ίδιος σχέση με αυτές τις φήμες, ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκαθάρισε: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτό. Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω».