Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Δημήτρης Λιγνάδης

Δείτε περισσότερα...

Αρχίζει και πάλι η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας η οποία είχε κατατεθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του ηθοποιού-σκηνοθέτη.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου καταλήγοντας οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού όσο αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι σύννομες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις μεροληψίας της ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται στο σχετικό βούλευμα ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο όπως δέχθηκε το δικαστικό συμβούλιο δεν προκύπτει.

Με την εξέλιξη αυτή σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της ανάκρισης η οποία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω της αιτήσεως εξαίρεσης της 19ης ανακρίτριας.

Πηγή: newsit.gr