Δημήτρης Κρεμαστινός: Τελευταίο χειροκρότημα στον επιστήμονα και πολιτικό που “έφυγε” από κορονοϊό

Δημήτρης Κρεμαστινός

Η ροδιακή γη ανοίγει για στερνή φορά την “αγκαλιά” της για να δεχτεί τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω κορονοϊού.

Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (09.05.2020) πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρώην υπουργού και διαπρεπή επιστήμονα της ιατρικής Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Δημήτρη Κρεμαστινό εψάλλει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του επιστήμονα και πολιτικού στη Ρόδο, όπως και η ταφή στο νεκροταφείο του νησιού.

Στην εκκλησία του Ευαγγελισμού επιτράπηκε να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι του διακεκριμένου επιστήμονα, πολιτικού και σεμνού Δωδεκανήσιου, που τίμησε τον τόπο του με το ήθος, τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ελέω κορονοϊού, έγινε το λαϊκό προσκύνημα. “Αθάνατος” φώναξε ο κόσμος που περίμενε έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού μόλις έφθασε η σορός, ξεσπώντας σε χειροκρότημα.

Πλάνα από τις συγκινητικές στιγμές του αποχαιρετισμού στον ξεχωριστό για το ήθος και την επιστημονική του κατάρτιση, Δημήτρη Κρεμαστινό, πρόβαλλε η εκπομπή “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου.

 

Πηγή: newsit.gr