Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πάγωσαν» όλοι στη Βουλή με το πρόβλημα υγείας του

Δημήτρης Κουτσούμπας

Τι συνέβη και σταμάτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την ομιλία του;

Στο βήμα της βουλής ανέβηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στη συνέχιση της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όμως, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία και δυο τσιμπήματα στη μέση με τα οποία και αστειεύτηκε αρχικά και ο ίδιος. Λίγα δευτερόλεπτα όμως αργότερα, το πρόβλημα οξύνθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει και να σπεύσουν ορισμένοι βουλευτές στο βήμα για να τον βοηθήσουν.

Μάλιστα, οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι έδειξαν να «παγώνουν» ενώ ταχύτατα στην αίθουσα του κοινοβουλίου επέστρεψε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο, δε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεχόταν την βοήθεια για την μέση του, έκλεισαν τα μικρόφωνα για να ανοίξουν λίγο μετά και να πάρει τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας τονίζοντας λιτά πως «διακόπτουμε για λίγα λεπτά».

Λίγα λεπτά αργότερα, η εικόνα επανήλθε στο κανάλι της Βουλής και σύσσωμο το σώμα των βουλευτών πρόσφερε ένα θερμό χειροκρότημα στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ που παρέμενε στη θέση του και προχώρησε στη συνέχιση της ομιλίας του.