Δημήτρης Γραικός: Το “μάτι” του δορυφόρου κατέγραψε και αποκάλυψε…

Δημήτρης Γραικός

«Τα σφαγεία της Χαλάστρας δεν έχουν σχέση με το έγκλημα…»

Ένα σημαντικό στοιχείο έφερε στο φως το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής των αποκαλύψεων για την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού. Ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ Παναγιώτης Τοκμακίδης, παρακολουθούσε την εκπομπή και αποφάσισε να κάνει τη δική του έρευνα.

Αναζήτησε αρχειακό υλικό παλαιότερων δορυφορικών λήψεων και σταμάτησε στο 2016,  χρονιά ενδιαφέροντος για την υπόθεση. Διαπίστωσε πως υπήρχε δορυφορική λήψη, ακριβώς μία ημέρα πριν την εξαφάνιση του Γραικού στις 2 Νοεμβρίου και τη συνέκρινε με την αμέσως επόμενη λήψη, που πραγματοποιήθηκε στις 17 του μήνα.

Όπως έδειξε στην κάμερα του «Τούνελ» ο τοπογράφος- μηχανικός, στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, ένας σκαμμένος λάκκος και μια επίπεδη επιφάνεια από την οποία σύμφωνα  με τα ίχνη που διακρίνονται, είχαν περάσει μηχανήματα χωματουργικών εργασιών. Στην επόμενη λήψη φαίνεται πως ο λάκκος έχει σκεπαστεί και στην επίπεδη επιφάνεια είχε πλέον τοποθετηθεί τεράστιος όγκος χώματος.

Στο σημείο που φαινόταν ο σκαμμένος λάκκος βρέθηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του Γραικού. Κοντά στη σωρό με χώμα ήταν θαμμένος επί δυόμιση χρόνια ο άτυχος επιχειρηματίας.

«Τα σφαγεία της Χαλάστρας δεν έχουν σχέση με το έγκλημα…»

Το «Τούνελ» βρέθηκε και πάλι στα σφαγεία της Χαλάστρας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα για το πιο σκοτεινό θρίλερ των τελευταίων ετών.

Ο ιδιοκτήτης των σφαγείων Σάββας Τσοποζίδης ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα ο άνθρωπος που ομολόγησε πως σκότωσε και έθαψε τον Γραικό και το αμάξι του, εμφανιζόταν στο χώρο με απόλυτη ψυχραιμία. «Ούτε για μια στιγμή δεν άφησε να εννοηθεί πως κάτι τρέχει για να τον υποψιαστούμε. Όπως παντού έτσι και σε μας όλο αυτό τον καιρό συνέχιζε να λέει το ίδιο σενάριο. Πως έφυγαν από εδώ και στη διαδρομή τον έχασε. Όταν έγινε γνωστό πως τον σκότωσε και τον είχε θαμμένο στη μονάδα του, έπαθα σοκ. Έκανα δύο μέρες να συνέλθω… », είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ».

Ξεκαθάρισε προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. «Δυστυχώς ο κόσμος αντιλήφθηκε λάθος κάποια πράγματα. Κάποιοι νόμιζαν πως ακόμη κι εγώ είχα σχέση με το όλο θέμα. Όλα έγιναν όταν το θύμα και ο δράστης έφυγαν από τα σφαγεία…», τόνισε. Ο ίδιος πιστεύει πως ο Γραικός αφού βγήκε από τις εγκαταστάσεις περίμενε τον έμπορο για να τον ακολουθήσει. Ανέφερε πως δεν θυμάται αν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο έμπορος απασχολούσε Ρουμάνους στη μονάδα του, ενώ τόνισε πως οι περισσότερες μονάδες στην περιοχή απασχολούν κατά καιρούς αλλοδαπούς εργάτες.

Η τελευταία πράξη του δράματος…

Στιγμές οδύνης, συγκίνησης αλλά και θυμού βίωσαν όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου επιχειρηματία. Τραγικές φιγούρες οι στενοί του συγγενείς που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν το θέατρο που έπαιζε επί δυόμιση χρόνια ο δολοφόνος του.

«Τόσο ψυχρός εκτελεστής; Ποιος να το πιστέψει; Το ακούσατε στο ρεπορτάζ που παρουσιάσατε… Του μιλούσα στο τηλέφωνο και  ο αδελφός μου ήταν θαμμένος λίγα μέτρα πιο μακριά… Το ένστικτο μου μίλαγε… Σκεφτόμουν λες να είναι θαμμένος εδώ ο αδελφός μου; Τουλάχιστον έφυγε ένα βάρος, τον κηδέψαμε όπως του άξιζε…» είπε στο «Τούνελ» ο Νίκος Γραικός που ευχαρίστησε την εκπομπή για τη συμβολή της στις έρευνες.

Η αδελφή του θύματος βαθιά στεναχωρημένη αλλά φανερά ανακουφισμένη τόνισε: «Μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε την Αγγελική Νικολούλη και τον κ. Διαλυνά που μας βοήθησαν. Τώρα ξέρουμε που θα πάμε για να ανάψουμε ένα κερί στον άνθρωπο μας.  Έπρεπε και εμείς να ησυχάσουμε, δεν αντέχαμε άλλο. Όσο γι αυτό το «τέρας» δεν έχω λόγια… Εύχομαι τέτοιο τραγικό τέλος σαν αυτό που είχε ο αδελφός μου, να μην το έχει κανείς…».

Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς, είπε στο «Τούνελ»: «Σ’ αυτήν  την υπόθεση λειτούργησα περισσότερο σαν άνθρωπος και λιγότερο σαν νομικός. Εμένα ο σκοπός μου τελείωσε και ήρθε λύτρωση τόσο για την οικογένεια όσο και για μένα. Πιστεύω πως οι οικογενειακές διαφορές πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Η δικαστική οδός που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολη και για τις δύο πλευρές…».

Πηγή: anikolouli.gr