Δημήτρης Γραικός: Σοκάρει η νέα μαρτυρία! «Τον άκουσα να λέει ότι θα τον σκοτώσει» – «Το είπα πάνω σε θυμό»

Δημήτρης Γραικός

Το «Τούνελ» εντόπισε φίλους του Γραικού, που δεν είχαν μιλήσει μέχρι σήμερα. Τα όσα αποκαλύπτουν στην εκπομπή, δίνουν στην υπόθεση τις πραγματικές της διαστάσεις.

Ο Δημήτρης Γραικός λίγο πριν χαθεί είχε πει σε έναν από αυτούς, επίσης κτηνοτρόφο, πως τα ζώα του είχαν πάθει ζημιά, αλλά σκόπευε να δραστηριοποιηθεί ξανά για να δυναμώσει την επιχείρηση του.  Φαινόταν αισιόδοξος και  γεμάτος όρεξη για τις επόμενες επαγγελματικές του κινήσεις.

Άλλος συνεργάτης και φίλος του ανέφερε πως ο Γραικός τον είχε προσκαλέσει σε τραπέζι για την ονομαστική του γιορτή λίγο πριν την εξαφάνιση. Μια μέρα πριν χαθεί του είχε δώσει και μια επιταγή για κάποιο χρέος  καθώς είχε πληρωθεί από μια γαλακτοβιομηχανία. Μάλιστα του είπε πως θα τον ξεπλήρωνε τον επόμενο μήνα.  Από άλλους συναδέλφους έμαθε ότι είχε επίσης καταθέσει δόσεις στο όνομα τους πριν χαθεί.

«Άνθρωπος που θέλει να εξαφανιστεί δεν πληρώνει τα χρέη του την προηγούμενη», τόνισε με έμφαση. Σε άλλον φίλο ο αγνοούμενος επιχειρηματίας είχε εκμυστηρευτεί πως προσπαθούσε να βάλει σε μια σειρά οικογενειακά του θέματα και είχε πρόθεση να επιστρέψει στο σπίτι του. Συγκεκριμένα του είπε: «Στην ηλικία που είμαι και να φύγω τι θα βρω; Καλύτερα αυτό που ξέρω παρά κάτι καινούριο που θα είναι ρίσκο».

Φίλος με τον οποίο ο κτηνοτρόφος διατηρούσε στενές σχέσεις είπε στο «Τούνελ»: «Μου τα έλεγε όλα. Με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση και κάποια στιγμή αποφάσισαν να τα βρουν. Πήγαν διακοπές μαζί και στη Χαλκιδική.  Η σύζυγος του θεωρεί ότι ο Γραικός εξαφανίστηκε για να την εκδικηθεί. Όμως με προβληματίζει το ότι είχε γίνει κάποιο επεισόδιο μεταξύ εκείνης και συγκεκριμένου πρόσωπου το καλοκαίρι πριν εξαφανιστεί ο Γραικός.

Προσωπικά τον είδα τελευταία φορά τον Οκτώβρη. Ήταν ανήσυχος γιατί έχανε χρήματα και δεν μπορούσε να καταλάβει που πήγαιναν.  Του είπα να ψαχτεί  και μου έλεγε ότι είχε πάρει κάποια μέτρα». Πιστεύει πως ο Γραικός δεν θα εξαφανιζόταν από επιλογή.

«Αυτό θα μπορούσε να το κάνει τον Ιούνιο που χρωστούσε σε πολλούς. Αλλά μέχρι και που εξαφανίστηκε, είχε ρυθμίσει τα χρέη του και κάθε μήνα έδινε δόσεις,  μέχρι και τον Οκτώβριο. Εμάς μια ημέρα πριν χαθεί μας είχε βάλει  λεφτά, τι να λέμε τώρα… Αν ήθελε να εξαφανιστεί δεν θα έδινε τίποτα και θα έφευγε», είπε χαρακτηριστικά.

«Όχι άλλα ψέματα, ξέρω τι έχουν κάνει…»

Μια μάρτυρας που ξέρει πρόσωπα και πράγματα για το περιβάλλον του Γραικού, παραμερίζει τον κίνδυνο και σπάει τη σιωπή της.

Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» την εντόπισε και δέχτηκε να μιλήσει για όλα. Επιβεβαίωσε τις απειλές που άκουσε από συγκεκριμένο πρόσωπο εναντίον της ζωής του αγνοούμενου επιχειρηματία. Αποκάλυψε ακόμα πως λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί ο Γραικός, επιχείρησε να την βρει στη δουλειά της για ένα ζήτημα «ζωής και θανάτου», όπως ο ίδιος είπε.

Ανέφερε στην εκπομπή πως πριν χαθεί ο μεγαλοκτηνοτρόφος, γνώρισε τυχαία σε καφετέρια τη σύζυγο του μαζί με φίλες της. Βρίσκονταν συχνά στο ίδιο μέρος κι  άρχισαν να κάνουν παρέα και στον χώρο του σπιτιού της. Σύντομα στη συντροφιά τους προστέθηκε κι ένας άνδρας που δεν της έκανε καλή εντύπωση.

Κάποια μέρα που ήταν μαζί με την παρέα στην καφετέρια, τον άκουσε να λέει νευριασμένος, αναφερόμενος στον Γραικό: «Θα τον σκοτώσω, θα τον σκίσω, θα του κόψω τα πόδια…».

Η μάρτυρας είπε στην εκπομπή πως δεν πιστεύει πως ο Γραικός έφυγε οικειοθελώς.

«Είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη και στον γιο του. Σίγουρα θα επικοινωνούσε μαζί τους. Κάτι έγινε… Ο Θεός ξέρει, δεν μπορώ να το πω σίγουρα, το μυαλό μου όμως πήγε σ’ αυτόν τον άνδρα… Όταν άκουγα τον κ. Διαλυνά να μιλάει στην εκπομπή σας, το μυαλό μου πήγε σ’  αυτόν. Θυμήθηκα τα λόγια που είπε στην καφετέρια…» , τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μάρτυρας κατέθεσε τα όσα άκουσε και στις Αρχές. «Γνωρίζει πολύ καλά πως ξέρω όλα αυτά που έκανε… Όσα ισχυρίστηκε αργότερα και σε σας, είναι ψέματα. Να πει την αλήθεια, να βρεθεί ο άνθρωπος, τα κόκαλα του…», είπε χαρακτηριστικά  η μάρτυρας στο «Τούνελ».

«Είπα ότι θα τον σκοτώσω, αλλά…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον άνθρωπο που σύμφωνα με τη μάρτυρα απείλησε να σκοτώσει τον αγνοούμενο επιχειρηματία.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε: «Εντάξει, καταλαβαίνεις πως αυτό ήταν πάνω σε θυμό. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον έχω δει ποτέ, ούτε του έχω μιλήσει… Από την έρευνα της αστυνομίας φάνηκε πως την μέρα που εξαφανίστηκε, εγώ έλειπα σε ταξίδι… Στα καλά καθούμενα βρέθηκα μπερδεμένος… Είμαι ελεύθερος, δεν έχω κάτι να κρύψω… Το να εξαφανιστεί ένας άνθρωπος με τζιπάκια κλπ, αυτά είναι για μαφιόζους, όχι για ανθρώπους σαν και μένα…».

Ανέφερε πως κατά τη γνώμη του ο Γραικός εξαφανίστηκε για οικονομικούς λόγους. «Ίσως σε κάποιον χρώσταγε, κάποιος του χρωστούσε κι έγινε κάποιος καβγάς. Μόνο εκεί μπορεί να πάει το μυαλό μου…» τόνισε.

Παλιότερα είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη που τον είχε εντοπίσει. Τότε είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τον επιχειρηματία,  ούτε την οικογένεια του και είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση του από την προβολή της υπόθεσης στο «Τούνελ».

Τι είδαν οι μάρτυρες κοντά στα σφαγεία…

Μια ακόμα μαρτυρία έφερε στο φως το «Τούνελ» για ένα περιστατικό λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του Γραικού.

Ο μάρτυρας είπε στην εκπομπή πως ήταν γύρω στις οκτώ και μισή το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, όταν μαζί με τον αδελφό του πήγαιναν για δουλειά. Κινούνταν με το αυτοκίνητο τους στην περιοχή του Εύοσμου επί της οδού Αναγεννήσεως και κατευθύνονταν δυτικά. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δεκαπέντε λεπτών από τα σφαγεία όπου θεάθηκε τελευταία φορά ζωντανός ο Γραικός.

Τότε είδαν από μακριά ένα όχημα που νόμιζαν πως ανήκε σε κάποιον γνωστό τους γι αυτό και έκοψαν ταχύτητα. Όταν τα δύο αυτοκίνητα ήρθαν κοντά, τα αδέλφια είδαν τον οδηγό. Τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί το πρόσωπο αυτό είχε εμφανιστεί στην εκπομπή το προηγούμενο βράδυ και το αναγνώρισαν. Παρατήρησαν ακόμη πως το αυτοκίνητο ήταν μικρού κυβισμού, παλιό,  με ξεθωριασμένο χρώμα. Ο δρόμος στον οποίο κατευθυνόταν έχει μάντρες με παλιά αυτοκίνητα, συνεργεία και μια κτηνοτροφική μονάδα.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν το περιστατικό στις Αρχές.Το «Τούνελ» ερεύνησε τον συγκεκριμένο δρόμο που υπέδειξαν οι μάρτυρες.

Πηγή: anikolouli.gr