Δημήτρης Άνθης: «Ψυχολογικά είμαι ένα ράκος»

Δημήτρης Άνθης

"Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Το μόνο που αποκλείω είναι ο αδελφός μου να έκανε κακό στον εαυτό του", λέει ο Δημήτρης Άνθης.

Ο Δημήτρης Άνθης, έναν μήνα μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος γνωστού ηθοποιού για βιασμός, περιγράφει -στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιάννη Πουλόπουλο- τις ώρες αγωνίας που βιώνει ο ίδιος και η οικογένειά του από τη στιγμή που ο μικρότερος αδερφός του, Στάθης Άνθης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Αγγλία. Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια και γιατί η υπόθεση βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι;

«Ψυχολογικά είμαι ένα ράκος», λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Άνθης.

Πώς έμαθες ότι εξαφανίστηκε;
Το Σάββατο 13 Μαρτίου επικοινώνησε με τον μεσαίο μας αδελφό η διευθύντρια του ξενοδοχείου στο οποίο θα εργαζόταν ο Στάθης και του είπε ότι έχουν χάσει τα ίχνη του από την προηγούμενη Δευτέρα (σ.σ. 8 Μαρτίου). Αμέσως επικοινωνήσαμε με τη συγκάτοικό του, η οποία ήταν και αυτή που τον είδε τελευταία. Αυτό που μας είπε είναι ότι επέστρεψε στο σπίτι στις 04.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, άναψε το καλοριφέρ γιατί κρύωνε και στη συνέχεια πήγε να ξαπλώσει στο δωμάτιό τους. Στις 05.20 σηκώθηκε, πέρασε πάνω από το κρεβάτι της συγκατοίκου του και βγήκε έξω από το παράθυρο.

Γιατί έφυγε από το παράθυρο και όχι από την πόρτα;
Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μπορεί να μην είχε καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους συγκάτοικους και να μην ήθελε να περάσει από τους κοινόχρηστους χώρους και να βγει από την πόρτα. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν μπορώ να σ’ το πω με σιγουριά.

Είχε προσωπική ζωή;
Όχι. Ήταν μόνος του.

Σε ρωτάω γιατί μπορεί να ήθελε να εξαφανιστεί λόγω μιας ερωτικής απογοήτευσης, για παράδειγμα.
Πίστεψέ με, όλες αυτές τις μέρες με τους γονείς μου και τον αδελφό μου έχουμε σκεφτεί διάφορα. Ότι μπορεί να ήταν ερωτική απογοήτευση, ότι μπορεί να είχε αψιμαχίες με τους συναδέλφους του. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν μου φαίνεται ικανός λόγος για να εξαφανιστεί.

Μήπως είχε δεχτεί κάποια ρατσιστική επίθεση;
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Το μόνο που αποκλείω είναι να έκανε κακό στον εαυτό του. Το μόνο του άγχος, από ό,τι γνώριζα, ήταν ότι στενοχωριόταν που δεν δούλευε. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να έβαζε τέλος στη ζωή του για αυτό τον λόγο.

Μπορεί να έχει πάθει κάποιο ατύχημα;
Τι να σου πω, είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει επικοινωνήσει με όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, όπως και όλους τους σταθμούς λεωφορείων, τρένων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Δεν βρήκαν κάτι… Είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 17 Μαρτίου επικοινώνησα με τον διοικητή του Silver Alert Γεράσιμο Κουρούκλη για να ειδοποιηθεί ο πανευρωπαϊκός οργανισμός αναζήτησης ατόμων που έχουν εξαφανιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει κανένα νέο. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι την επόμενη εβδομάδα να πάω και εγώ ο ίδιος στην Αγγλία για να δω την κατάσταση από κοντά.