Δήμητρα Ματσούκα: «Μπορεί να παραμείνω σε μια σχέση παρόλο που δεν είμαι πια ευτυχισμένη»

«Έχω νιώσει και εγκλωβισμένη και αδύναμη και ανεπαρκής»

Η Δήμητρα Ματσούκα άνοιξε την καρδιά της στο περιοδικό People και μίλησε στον Άρη Βασιλειάδη για τον έρωτα, αλλά και το πως βλέπει το γάμο.

 Άραγε έχει νιώσει ποτέ εγκλωβισμένη σε μία σχέση όπως η πρωταγωνίστρια που υποδύεται, η Έντα Γκάμπλερ;

«Φυσικά και έχω αισθανθεί εγκλωβισμένη από την αγάπη μου για κάποιον. Ποιος είμαι ο Μπάτμαν, ένας υπερήρωας; Έχω νιώσει και εγκλωβισμένη και αδύναμη και ανεπαρκής. Είμαι από τους ανθρώπους που δένονται και δεν μπορώ εύκολα να ξεκόψω. Μπορεί να παραμείνω σε μια σχέση παρόλο που δεν είμαι πια ευτυχισμένη».

Πόσο μπορεί να κρατήσει η ευτυχία σε μια σχέση;

«Δεν ξέρω το πόσο, αλλά σίγουρα πρέπει να βασίζεται στην αγάπη, έτσι ώστε τον περισσότερο καιρό να νιώθεις ευτυχία. Ή έστω να υπάρχουν οι στιγμές που θα δικαιώνουν την επιλογή σου. Η ευτυχία δεν είναι δεδομένη ούτε συνεχής. Μια σχέση πάντα έχει δυσκολίες, άχαρες περιόδους, συγκρούσεις, αμηχανίες. Δεν μπορεί να κυλάνε όλα ιδανικά. Σημασία έχει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος για τον άλλο. Και ο άλλος για σένα».

Η μοναξιά τη φοβίζει;

«Φλερτάρω με τη μοναχική ζωή. Μπορώ να με φανταστώ και μόνη και σε σχέση. Και με παιδί και χωρίς κανένα παιδί. Είμαι ανοιχτή σε όλα».

Στο γάμο;

«Τον έχω εξιδανικεύσει και αυτόν. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και όπως γίνεται συνήθως έχω ταλαιπωρηθεί. Από την άλλη βλέπω γύρω μου ανθρώπους παντρεμένους και δυστυχείς και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Αν κάποια στιγμή το τολμήσω θέλω να είμαι σίγουρη».