Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών!

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

"Έγκλημα και τιμωρία" για τη Δήμητρα Λιάνη...

Κατηγορούμενη ενώπιον του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, βρέθηκε προ ημερών η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Βάσως Παλαιού στο Secret των Παραπολιτικών, τα χρέη της κ. Παπανδρέου ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου επέλεξε να μη βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και να μη δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Αντίθετα, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης της, η οποία παραστάθηκε στη δίκη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος στο δικαστήριο, η εντολέας της προτίθεται να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο.

Με συνοπτική ακροαματική διαδικασία και χωρίς την εξέταση μάρτυρα, το δικαστήριο προχώρησε με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη στην καταδίκη της κυρίας Λιάνη. Ο λόγος ήταν ότι δεν έχει καταβάλλει την οφειλή της στο ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε έχει προχωρήσει σε ρύθμιση, γεγονός που λειτούργησε ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την ίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να της επιβληθεί τελικά ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή: Παραπολιτικά