Δήμαρχος Σερρών: «Δεν υπήρξε άδεια για εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου»

T-Live

Ο δήμαρχος Σερρών στην εκπομπή T-Live για τις ευθύνες που έχει το συνεργείο τοποθέτησης και ποιος έπρεπε να έχει την επίβλεψή τους.

Δηλώσεις στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου έκανε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σχετικά με το τραγικό συμβάν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, όπου ένας 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του κτιρίου.

«Το έργο αυτό υπόκειται σε συγκεκριμένη σύμβαση που έχει υπογράψει ο ανάδοχος με τον Δήμο. Στη σύμβαση ρητώς αναφέρεται ότι όλες οι εργασίες του έργου γίνονται σε ώρες εκτός σχολείου. Δεν μπορούν να γίνουν εργασίες την ώρα που τα παιδιά μας είναι μέσα στο σχολείο» ξεκαθαρίζει ο κύριος Χρυσάφης.

«Αν διαβάσετε την πρώτη παράγραφο, λέει ότι οι εργασίες γίνονται όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία. Όταν υπάρχουν όμως έκτακτες περιπτώσεις και διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών, μόνο μετά από έγγραφη άδεια του Δήμου και του διευθυντή μπορούν να γίνουν εργασίες. Τέτοια άδεια δεν δόθηκε ποτέ από τον Δήμο. Ποιος τον άφησε να μπει μέσα;» επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών.

«Ο εργολάβος έχει υποχρέωση να έρχεται όταν τελειώνει η εκπαιδευτική διαδικασία και έχει και την ευθύνη των ασφαλών μέτρων. Ο ίδιος εργολάβος κάνει τις ίδιες εργασίες στο 12ο Δημοτικό. Εκεί πήγε την ίδια μέρα και ζήτησε να κάνει τις ίδιες εργασίες και σε εκείνο το σχολείο. Και ορθώς ο διευθυντής εκεί, επειδή δεν είχε άδεια από τον Δήμο, δεν του επέτρεψε να μπει μέσα» αποκάλυψε στη συνέχεια ο κύριος Χρυσάφης.