Digea:Από σήμερα βλέπουν ψηφιακά και στη Ρόδο

Διαβάστε τι χρειάζεται να κάνετε για να λάβετε ψηφιακό σήμα

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Digea.

Από σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2011, η πόλη της Ρόδου βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith», φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 80.000 κατοίκους της πόλης της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith», σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου μπορούν πλέον να απολαύσουν την κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’ που φέρνει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ενώ αποκτούν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες, όπως είναι ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος.

Για να λάβουν οι τηλεθεατές της περιοχής το ψηφιακό σήμα της Digea χρειάζεται:

1) Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.

2) Να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 27 (522MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 38 (610 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.

Συνιστάται, επίσης, ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith».

Όπως δήλωσε ο CEO της DIGEA κ. Γιώργος Μαθιός: «Η DIGEA καλύπτει σήμερα με ψηφιακό σήμα πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας και εξυπηρετεί ήδη 19 τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως σε κάθε περιοχή όπου πραγματοποιείται η μετάβαση, έτσι και στην περίπτωση της Ρόδου, η DIGEA έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση του κοινού, των τεχνικών και της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές, υλοποιώντας με επιτυχία σημαντικές ενέργειες, όπως η ενημέρωση στα ΚΑΠΗ, στους τεχνικούς, αλλά και στα σχολεία της περιοχής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν τα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Είμαστε, επιπλέον, ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς συνεχίζουμε χωρίς αποκλίσεις το έργο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σύμφωνα με τις επιταγές της ΚΥΑ, θωρακίζοντας τα ελληνικά σύνορα απέναντι στους γείτονές μας με ελληνικό περιεχόμενο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία στους Έλληνες τηλεθεατές».