Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη Κοντομηνά

- Μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο για την τύχη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά - Ο ανακριτής διαφθοράς Ανδρεάδης πρότεινε την εγγύηση - μαμούθ των 5 εκατομμυρίων ευρώ

 – Προσωρινή κράτηση πρότεινε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου
– Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Μια από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις στην ιστορία των δικαστικών χρονικών πρότεινε ο ανακριτής διαφθοράς να επιβληθεί στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά μεταξύ των περιοριστικών όρων σε περίπτωση που αφεθεί ελέυθερος.

Ωστόσο, η Πόπη Παπανδρέου είχε αντίθετη γνώμη και ζήτησε την προσωρινή κράτησή του.

Ο κ. Κοντομηνάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Πιο αναλυτικά:

Η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, είχε την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν, σε ανάλογη υπόθεση) και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Τη διαφωνία οφείλει να κρίνει εντός 24ωρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μέχρι τότε ο επιχειρηματίας θα συνεχίσει να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ στο NEWSIT!