Δεν θα βγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την Τετάρτη

Νέες εξελίξεις στην ΕΡΤ...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών αποφάσισε, λόγω της απομάκρυνσης του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη από την Πρωινή Ενημέρωση, να προχωρήσει σε νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ, αλλά και σε 24ωρες επαναλμβανόμενες απεργίες. Έτσι, μετά από η στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06:00 – 08:00 θα επαναληφθεί και την Τετάρτη τις ίδιες ώρες, αλλά και το βράδυ της ίδιας μέρας μεταξύ 20:00 και 24:00.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ:

• Για αύριο Τετάρτη 31.10.2012 2ωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και 4ωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
• Από την Πέμπτη 1.11.2012 6 πμ επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Την άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα. Την εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να αναφέρει τη λέξη “η πόλη αστυνομοκρατείται”.
Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι τα δύο περιστατικά της λογοκρισίας έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν, ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης.
2. Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Αν το τολμήσουν, θα μας βρουν απέναντί τους.
3. Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως “δούρειος ίππος” τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
4. Επιτέλους να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής. Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την πρόσληψη όλων, σε θέσεις τακτικού προσωπικού. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνουν δεκάδες συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνουν συμβασιούχους στο όνομα του εξορθολογισμού.
5. Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.
Η απόφαση πάρθηκε με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών και ομόθυμη συναπόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Την Πέμπτη στις 12.30 μμ συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής
Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τη μεγάλη αναστάτωση που επικρατεί μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ! Αποκλειστικές εικόνες!

Τι είπε ο Γιώργος Παπαδάκης για τον Αιμίλιο Λιάτσο και την απομάκρυνση των Αρβανίτη – Κατσίμη;

Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση Αρβανίτη – Κατσίμη! Στάση εργασίας εν αναμονή επαναλαμβανόμενων απεργιών

«Παύθηκαν προς το παρόν και θα δούμε τι θα γίνει…»! Αρβανίτης-Κατσίμη «κόπηκαν» από το πρωινό της ΝΕΤ- Ποιοί τους αντικαθιστούν!