«Δεν έχεις πέσει ακόμη λιπόθυμος; Είσαι σε προ κωματώδη κατάσταση»

Σε ποιον πασίγνωστο δημοσιογράφο, είπε αυτά τα λόγια ο γιατρός;

Ο Γιώργος Τράγκας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα και όπως ήταν φυσικό, με τον δικό του μοναδικό σαρωτικό τρόπο μίλησε για την τηλεόραση, αλλά και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

Είναι σοκαριστικό το ότι ήσασταν σχεδόν τυφλός;
Δεν έβλεπα. Στην τηλεόραση φορούσα γυαλιά, τα οποία όμως δεν μου πρόσφεραν τίποτα στην ουσία. Έτσι κατέφυγα στο ιατρείο του Σπύρου Γεωργαρά στη Γλυφάδα. Τον ρώτησα «θα δω;» και μου απάντησε. «Έχεις καταρράκτη. Θα το διορθώσω». Μου έβαλε ένα τζάμι να βλέπω μακριά, αποκαταστάθηκε η όρασή μου και βλέπω πάλι. Το διαβήτη πρέπει να τον προσέχει κανείς αν θέλει να κάνει έρωτα, να συμμετέχει το καλοκαίρι στις χαρές της θάλασσας. Δεν πρέπει ο διαβητικός να κάθεται πολύ στον ήλιο, αλλά οφείλει να κολυμπάει γιατί το ζάχαρο ισοπεδώνεται στο μετρητή σου. Σου αυξάνει το θυμοειδές. Γίνεσαι δυσάρεστος πολλές φορές στους ανθρώπους σου. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση. Ο διαβήτης είναι «συντροφάκι» Είναι γλυκούλης, φτάνει να τον παίξεις καλά.

Επηρέασε της ζωή σας;Το ανακάλυψα όταν συνεργαζόμουν με το Star. Σκίζονταν τα χείλη μου. Ταυτόχρονα έβγαλα ένα μικρό απόστημα στα απόκρυφα σημεία. Πήγα στο γιατρό φοβούμενος για το χειρότερο και εκείνος μου συνέστησε να κάνω μια εξέταση ζαχάρου. Όταν όντως την έκανα και η μέτρηση έδειξε 4,3 μου είπε χαρακτηριστικά «Δεν έχεις πέσει ακόμη λιπόθυμος; Είσαι σε προ κωματώδη κατάσταση» και εγώ του απάντησα «Κούνια που σε κούναγε». Έπειτα από τις εξετάσεις, φάνηκε ότι έχω γεννηθεί πολύ γλυκούλης, ζαχαρένιος. Από σαράντα δύο χρονών κάνω θεραπεία με ινσουλίνη. Είναι διαβητικός β τύπου. Κάνω τρεις ενέσεις την ημέρα. Είμαι στις 56 μονάδες. Το γεγονός ότι μπαίνω και βγαίνω πρωί-βράδυ στο χάλι της πολιτικής με αυτή την ένταση με στρεσάρει. Μου ανεβάζει 0,30-0,40 το μετρητή. Όταν βγαίνω από το στούντιο του ραδιοφώνου, οι μετρήσεις ζαχάρου μου είναι διαφορετικές. Αισθάνομαι να πέφτουν οι σοφάδες μου. Είναι μεθυστική η επικοινωνία. Κάνω ένα θεατρικό αλλά πολύ δημοσιογραφικό show. Πολλοί μου γράφουν «Τι ψυχή θα παραδώσεις» και τους απαντώ «θα σας συναντήσω στην κόλαση

Έρχομαι και στα τηλεοπτικά. Προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση πριν από ένα μήνα με αφορμή ένα άρθρο της Έλλης Στάη όπου έκανε λόγο για τον ιδιότυπο ηλικιακό ρατσισμό που υφίστανται οι γυναίκες. Θεωρείτε ότι λείπει από την τηλεόραση; Ναι. Τι σημασία έχει η ηλικία της; Είναι κούκλα. Είναι κορμάρα. Τι έγινε που είπε για την ηλικία της ο κύριος Παναγιωτόπουλος; Τον έδιωξαν και αυτόν από το Mega. Έχω την αίσθηση ότι με την Έλλη Στάη το Mega θα είχε καλύτερες ημέρες γιατί ξέρει και να φτιάχνει «τηλεοπτική μαγιονέζα».

Η επαγγελματική σας συνεργασία με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετρά πολλά χρόνια και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη.Παρά το γεγονός ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως στις ανασκαφές της Αμφίπολης βρέθηκαν τα πρώτα κείμενά μου. Έχει πει δηλητηριώδη πράγματα. Εγώ βέβαια δεν αποκαλύπτω την ηλικία του. Είναι πάνω από 50! Δεν πειράζει. Εδώ που είμαι θα΄ρθει. Τον ξέρω τριάντα χρόνια. Είμαστε από τον Alpha μαζί. Είναι πολύ κύριος και στα οικονομικά και στη συνεργασία. Σέβεται την ελευθερία του λόγου.