Δεκαπενταύγουστος χωρίς λιτανείες με απόφαση Χαρδαλιά: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Επεκτείνονται τα έκτακτα μέτρα για να περιοριστεί ο κορονοϊός. Αναστέλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι λιτανείες, αλλά και τα πανηγύρια, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σταματούν, προσωρινά, οι λιτανείες και τα πανηγύρια για να μπει ένα φρένο στην έξαρση του Covid – 19 στην χώρα μας, έπειτα από απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, όλες οι λιτανείες για  το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και οι πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, αναστέλλονται.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για την προσωρινή απαγόρευση των λιτανειών, υπήρξε και σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Επιπλέον, αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ – εστιατόρια, καφέ – μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου.

Τέλος, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ