Δείτε το ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ σποτ που «κόπηκε» από την ΕΡΤ

Τα 25 δευτερόλεπτα που σόκαραν την ΕΡΤ

«Mονόδρομος» είναι το σύνθημα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας. Με αυτό το σκεπτικό ο σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου «Casus belli», Γιώργος Ζώης θέλησε να δείξει αυτό ακριβώς σε ένα βίντεο 25 δευτερολέπτων. Μόνο που αντί να περάσει το δικό του μήνυμα, κατάφερε να αναστατώσει τη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να το «κόψει» από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.

Το τμήμα χορηγιών της ΕΡΤ επεσήμανε ότι το σποτ «Monodrome» του Γιώργου Ζώη παραβιάζει το νόμο 1730 /1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 (περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και τηλεοπτικής διαφήμισης).

Δείτε το σποτ:

 

Η ΕΡΤ, με αφορμή τη μη μετάδοση από το δίκτυό της του διαφημιστικού μηνύματος της Biennale της Αθήνας, δηλώνει τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία. Έχει όμως την υποχρέωση να λειτουργεί υπό συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και φέρει την ευθύνη της εφαρμογής του. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων.

Πηγή: sevenart