Δεύτερο μετάλλιο στο Λονδίνο για την Ελλάδα – “Χάλκινες” οι Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στην κωπηλασία

Το δεύτερο μετάλλιο μετά από αυτό του Ηλία Ηλιάδη πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου τερμάτισαν τρίτες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Την τέταρτη θέση στον τελικό της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου κατέκτησαν οι Παπαχρήστος, Τσίλης, Τζιάλλας και Χρήστου.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών.

Συγκλονιστική η προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος, που μέχρι τα μισά της κούρσας προηγούνταν, ενώ έχασαν τη δεύτερη θέση από τις κινέζες στο… νήμα. Το χρυσό μετάλλιο στις Βρετανές.

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.

Άγγιξαν το μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφεραν! Ο Στέργιος Παπαχρήστος, ο Γιώργος Τζιάλλας, ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιάννης Χρήστου τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στην τετράκωπο άνευ και επιβεβαίωσαν έτσι τη θέση τους ανάμεσα στα κορυφαία πληρώματα τα τελευταία χρόνια.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 6:03.97. Στη δεύτερη θέση, πανηγυρίζοντας το αργυρό μετάλλιο τερμάτισε το πλήρωμα της Αυστραλίας με χρόνο 6:05.19. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι ΗΠΑ.

Στην συνέχεια έχουμε την παρουσία των Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (13:50). Το ελληνικό δίδυμο είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, κάτι που ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουν.

Το δίδυμο της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως θα είναι ο βασικότερος αντίπαλος των πρωταθλητριών κόσμου του 2009 και του 2011, ενώ μεγάλο ρόλο ενδέχεται να παίξει ο άνεμος, που έχει δυσκολέψει τις προσπάθειες όλων των αθλητών στο Ιτον Ντόρνεϊ.

Νωρίτερα, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής κατέλαβαν την 8η θέση στη γενική κατάταξη του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τα ολυμπιακά αγωνίσματα στο NewsIT