Debate: Ο Γιώργος Παπαδάκης σε επική αντίδραση – «Υποκλοπή θεωρείται αυτό»

debate

"Ή κοίταξε τα χαρτιά μου ή διαβάζει τη σκέψη μου" αναφώνησε ο Γιώργος Παπαδάκης στο debate.

Στην πέμπτη ενότητα του debate των πολιτικών αρχηγών είχε την ευκαιρία, το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιώργος Παπαδάκης να θέσει ερώτηση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ένας σχόλιο όμως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε αφορμή ώστε ο δημοφιλής δημοσιογράφος να φέρει μια… επική ατάκα στο στούντιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

«Κύριε πρόεδρε είναι γεγονός ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος αλλά και οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις. Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα προτίθεστε να μειώσετε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης αλλά και γενικότερα τις φορολογικέ επιβαρύνσεις. Παρεμβάσεις όμως που προϋποθέτουν ένα υψηλό δημοσιονομικό κόστος. Οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι μόνιμες; Είναι κοστολογημένες; Και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα για να καλύψετε το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί; Άλλωστε σας ρώτησε προηγουμένως, αν δεν κάνω λάθος, και ο πρωθυπουργός πάνω σε αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης με τον κ. Τσίπρα να υπογραμμίζει τα εξής. «ναι, ναι! Συμπέσατε! Συμπέσατε».

Γ.Π.: Συμπέσαμε, όχι. Ή κοίταξε τα χαρτιά μου ή διαβάζει τη σκέψη μου.

Α.Τ.: Το δεύτερο είναι βέβαιο.

«Υποκλοπή θεωρείται αυτό» αποκρίθηκε με χιούμορ ο Γιώργος Παπαδάκης, προκαλώντας το γέλιο αρκετών εκ των παρευρισκομένων στο στούντιο του debate, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσθέτει πως «ή εσείς ακούτε αυτά που λέω εγώ».