Debate – Εκλογές 2015: Απόψε η αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ που θα παρακολουθήσουμε στις 21:00...

Έξι δημοσιογράφοι από έξι τηλεοπτικά κανάλια θα βρεθούν απέναντι στους επτά πολιτικούς αρχηγούς στο ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί απόψε το βράδυ. Συντονιστής θα είναι ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι -μέλη της ΕΣΗΕΑ- που επελέγησαν από τα κανάλια θα είναι οι εξής:

– Όλγα Τρέμη από το MEGA
– Μαρία Χούκλη από τον AΝΤ1
– Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha
– Μάρα Ζαχαρέα από το Star
– Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ
– Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV

Η άτυπη Διακομματική Επιτροπή έχει αποφασίσει το ντιμπέιτ να περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση, καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι οι εξής:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30». Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15»και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30».
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.

Σειρά δημοσιογράφων – καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.

Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

Οι επτά αρχηγοί (Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Καμμένος) θα κάθονται στα ειδικά έδρανα με βάση τη σειρά εκλογής των κομμάτων τους.

Πίσω από τα πλατώ, ο σχεδιασμός προβλέπει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές ζώνες ασφαλείας, ενώ το μπαρ της ΕΡΤ μετατρέπεται ήδη σε κέντρο Τύπου.