Δανάη Στράτου: Δεν θα ξαναέκανα τη φωτογράφιση στο Paris Match

«Έπεσε πάρα πολύ λάσπη, πολλά ψέματα ειπώθηκαν. Χτυπήθηκε ο Γιάνης έμμεσα για να χτυπηθεί η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπάρχουν ευθύνες παντού».

Η Δανάη Στράτου μίλησε πρώτη φορά για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η δημοσιότητα μετά την υπουργοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη, για τις στιγμές που μοιράζεται με τον σύζυγό της, την αμφιλεγόμενη φωτογράφιση και τα πολύχρωμα πουκάμισα…

Η σχέση με τα ΜΜΕ

Είχαμε αποφασίσει όποτε ερχόντουσαν κάποιοι δημοσιογράφοι κάτω από το σπίτι μας δεν θα μιλούσαμε, γιατί αν μιλάς θα συνεχίσουνε να έρχονται. Κάθε στιγμή πρέπει να επαναπροσδιορίζεις πως διασφαλίζεις την εσωτερική σου γαλήνη και τη σχέση σου με τον εαυτό σου.

Η πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη στην προηγούμενη κυβέρνηση

Έπεσε πάρα πολύ λάσπη, πολλά ψέματα ειπώθηκαν. Όλα αυτά δεν είχαν σκοπό εμένα, ούτε καν τον Γιάνη. Χτυπήθηκε ο Γιάνης έμμεσα για να χτυπηθεί η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπάρχουν ευθύνες παντού. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί. Υπάρχει απογοήτευση γιατί η προσπάθεια που έγινε δεν πέτυχε -δε νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να προσπαθούμε να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο καθένας στον χώρο του και στον τομέα του. Δεν θα το βάλουμε κάτω.

Η φωτογράφιση στην ταράτσα με θέα την Ακρόπολη 

Όχι δεν θα την έκανα ξανά. Κοιτώντας προς τα πίσω θα μπορούσε κανείς να είναι πιο προσεκτικός στη ζωή του. Καμία φορά η ζωή μας ξεπερνάει και δεν σκέφτεται κανείς κάποια πράγματα όσο θα ήθελε. Έγινε χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει ακριβώς τι γίνεται.

Η ζωή τους μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να αποστασιοποιηθούμε και να βρούμε την ηρεμία μας. Είναι απαραίτητο να γεμίζεις τις μπαταρίες σου για να μπορέσεις να συνεχίσεις.

Οι στυλιστικές επιλογές του Γιάνη Βαρουφάκη

Κάποιες φορές την επιμελούμαι εγώ και κάποιες φορές όχι, δεν είμαι πάντα εκεί. Εμένα μου αρέσει πολύ όπως ντύνεται. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να σπάσει τα στερεότυπα. Είναι όπως αισθάνεται, πάντα ίδιος. Δεν έχει αλλάξει το πριν με το μετά. Αν αυτό είναι κάτι που ενοχλεί κάποιους τι να κάνουμε; 

https://www.youtube.com/embed/a9SnN9y_Bx8